Стрелбата в София – заради куче, опикало вратата на магазин (ОБЗОР/ВИДЕО)

0
275
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Инцидентът със стрелбата в подлеза на булевардите „България“ и „Гоце Делчев“ била заради битов спор – куче, което се облекчило на вратата на магазин. Това заяви на извънреден брифинг началникът на отдел „Разследване“ към столичната полиция главен комисар Стойно Цветков, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Сигналът за стрелбата е получен около 10 часа днес. Според сигнала стрелбата е станала в подлеза на булевардите „България“ и „Гоце Делчев“ малко преди 10 часа сутринта.

В близост е имало колеги, които са сигнализирани от граждани, а и са чули и те шума от изстрела. Незабавно са реагирали, заловили са извършителя, който е 59-годишен мъж и са установили и пострадалия, който е 50-годишен мъж“, заяви Цветков.

На мястото са извикани екипи на бърза помощ и пострадалият е откаран в болнично заведение, където е опериран.

Припомняме, по-рано днес от ВМА заявиха, че пострадалият е опериран и е настанен в реанимация с опасност за живота.

Поводът е възникнал скандал за това, че кучето на пострадалия е маркирало територията си пред вратата на магазина на извършителя„, посочи още началникът в СДВР.

Относно информацията, че собственикът на кучето е извадил палка и първи е нападнал собственика на магазина Цветков заяви: „Има палка, която е иззета от произшествието, но не разполагаме с данни да е извадил палката. По данни на свидетелите и съпругата на пострадалия тази палка се носи, да не би при спречкване с кучето, да не би да бъде ухапан някого по време на разхождане, когато разхожда кучето си.“

Цветков допълни, че разследването се води от няколко часа и информацията не е окончателна. Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват.

Стана ясно още, че са извършени всички неотложни действия по случая, а материалите се докладват в Софийската градска прокуратура.

Версията на стрелеца към момента не е ясна, защото той все още се разпитва. Той е имал разрешение за притежание на оръжието.

Цветков посочи и че извършителят е имал една криминална регистрация в миналото за нанасяне на телесна повреда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук