Сценарият срещу Бойко Борисов струва 1 500 000 лева! Избягал в Белград банкер и няколко притиснати бизнесмени плащат за протестите!

0
727

„Очевидно е, че има сценарий срещу правителството на Борисов. Как иначе се канят да излязат на улицата 3000 млади хора от София и се очаква да дойдат още 30 000 от провинцията? Не е много скъпо да се организира подобно мероприятие. Тарифата за участие в антиправителствен протест е 40 лева“, заяви сензационно пред ПИК проф. Божидар Димитров.

Директорът на Националния исторически музей е категоричен:

„В интернет могат да се открият фирми, които осигуряват до 500 участници за протест. Да се плати на 3000 протестиращи по 40 лева излиза 120 000 лева. Тази сума е нищо за няколко бизнесмена, които в момента са притиснати от правителството и органите на правосъдието за фалити на банки и неплащане на данъци. Това са крупни бизнесмени от различни браншове“.

Проф. Димитров осветли и няколко от участниците в платените протести.

„Единият от тях си стои все още в Белград. Очевидно разполага с много пари. Около 1 500 000 лева струва да се плати на 30 000 протестиращи заедно с разходите по автобусите за пристигането им. Това могат да си го позволят трима – четирима души, като си поделят сумата.

Но те трябва да знаят, че историята не се повтаря, а ако се повтори, това е само като фарс. Това е едно правило, което се наблюдава през изминалите 2000 години“, подчерта историкът пред ПИК.

И допълни: „МВР и ДАНС трябва да разкрият кои други бизнесмени участват в сценария срещу правителството. Не искам да ги изброявам, за да не обидя някого от тях“.

Според него датата, на която започва протеста не е избрана случайно, тъй като съвпада с тази отпреди 3 години, когато започна метежа срещу първия кабинет на Борисов.

„Очевидно е, че се търси символика. Организаторите на сценария се надяват, че отново ще успеят, но няма да стане. Тогава Борисов подаде оставка при първата кръв на улицата. Сега не вярвам да го направи отново.

Правителството е във втората година от управлението си и има определени успехи. Кабинетът е стабилен и няма на кого да предаде властта. Всички партии извън ГЕРБ са в пълен разгром и не биха могли да поемат властта чрез демократични избори“, категоричен е проф. Димитров пред ПИК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук