Състоянието на децата от катастрофата при Ребърково остава тежко

0
1240

Тежко остава състоянието на децата, които пострадаха при катастрофа край Врачанското село Ребърково вчера, остава тежко. Това съобщиха от детската реанимация в „Пирогов”, където лекарите се борят за живота им.

Днес  им бяха направени допълнителни изследвания.

Още в понеделник вечерта, когато те бяха докарани в спешната болница, им бяха направени операции. И двете дечица са в тежко състояние с множество наранявания.

7-годишното момиче е политравма -тежка черепно-мозъчна травма, счупване на бедрото, тежки контузии с разкъсни рани по главата и тялото. 6-годишното момче е с черепно-мозъчна травма и голяма разкъсно-контузна травма на главата.

Първоначално двете деца бяха закарани в кома в реанимацията на врачанската болница, тъй като имаше пряка опасност за живота им. След като лекарите им оказаха първа помощ, те бяха докарани в „Пирогов” в столицата.

Тежката катастрофа е станала на коварен завой на път Е-79 близо до разклона за село Ребърково.

На това място при мокър и хлъзгав път често стават инциденти, разказаха местни хора. Опелът, в който са пътували момчето и момичето се е врязал в идващ насреща тежкотоварен камион. При сблъсъка шофьорът и трето дете, което също е било в автомобила, са загинали./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук