Със снимки ГЕРБ доказват, че Нинова е госпожа Лъжа

0
7598

ГЕРБ изнесоха факти, че соцлидерът Корнелия Нинова е госпожа Лъжа. Това стана на брифинг на Александър Иванов в Народното събрание.

Поводът е внасянето от страна на червените на 200 000 подписа за спиране на сделката за ЧЕЗ и интервю на соцводача. В него тя казва, че подписите са събирани в градове, обслужвани от ЧЕЗ.

ГЕРБ представиха снимки, че леви депутати са събирали подписи във Велико Търново, Русе, Габрово, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Брацигово, Пещера – градове, които са обслужвани от други ЕРП-та. Снимките са от сайта на БСП и фейсбук.

Соцлидерът излъга гражданите, което е срамно, възмутени са герберите.

Следващата седмица в законодателния орган пак ще се обсъждат новите правила за КЕВР, която да може да се намесва при подобни стратегически сделки. В момента регулаторът няма това право.

В момемта намаме никакви критерии, по които да се произнесе комисията, заяви Валентин Николов. Партията щяла да търси работещо решение.

„Не мисля, че някой може да ограничи конституционните права на българските граждани да се подписват под която и да е подписка“. Така Жельо Бойчев, който бе председател на временната комисия за ЧЕЗ в парламента, отговори на нападките на ГЕРБ за това, че подписите не са събирани сред клиенти на ЧЕЗ, а и в други области на страната.

Подписката на БСП за ЧЕЗ е национална, заяви Бойчев.

Червените се надяват, че КЕВР ще може да се намеси в сделката. Защитаваме интереса на българските граждани, подчерта Бойчев. Една сделка е приключена при прехвърляне на активи, а такъв акт в момента няма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук