С орден „Мадарски конник“ отличиха посланика на Р Кипър Ставрос Августидис

0
8523

Посланикът на Република Кипър в България Ставрос Августидис бе удостоен с орден „Мадарски конник“ първа степен от президента Румен Радев, съобщиха от администрацията на президента.

„Това отличие е признание и на връзката, която България отдава на връзката си с Република Кипър“, заяви държавният глава по време на церемонията. Президентът изтъкна, че в рамките на този пълноценен 4-годишен мандат са се развивали отношения на най-високо политическо ниво. Изграждаха се отношения на приятелство и добросъседство и взаимно доверие между нашите два народа, заяви Радев.

Президентът изреди, че са подписани важни спогодби, високо ценени в България. Това са важната за нас спогодба между МТСП (на България) и Министерството на труда и социалните дейности за условията и защита на трудовите права. Подписано е споразумение между НОИ на България и националната дирекция на Кипър.

„Посланик Августидис е тънък познавач на софийските исторически забележителности. Те му дадоха допълнително вдъхновение за разгръщане на неговия творчески талант. Картините му са впечатляващи, изложбите бяха посветени за благотворителност в помощ на българските деца“, заяви българският държавен глава за таланта на кипърския дипломат.

Държавният глава открои личния принос на посланик Августидис за силния импулс в развитието на двустранните търговско-икономически връзки и в областта на енергетиката.

Посланик Августидис благодари на президента Румен Радев за връчения орден и подчерта, че за Кипър, България е приятел и стратегически партньор. „Имаме общи цели, общи задачи, общи надежди. Много е важно да развиваме отношенията между обикновените хора и да им даваме нова енергия“, каза посланик Ставрос Августидис и допълни, че България ще остане завинаги в сърцето му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук