С пъпеш се отслабва и лекува!

0
1293
Колкото и да е странно, въпреки съдържанието на захари, пъпешът е абсолютно подходящ плод при желание да се отслабне, което се дължи на високото съдържание на течности в него – 67 % и сравнително ниската му калоричност 42 ккал на 100 г. Няколко парченца от плода засищат и същевременно извеждат токсични вещества от организма. Пъпешът е подходящ плод за разтоварващи дни, тъй като той зарежда организма с ценни въглехидрати – монозахариди без да му предоставя нишесте.
Диетичен режим с пъпеш при…
Препоръчително е в сезона на пъпешите да си направите няколко разтоварващи дни. Няколко парченца от плода ще подобрят функциите на бъбреците, ще „оберат” вредните вещества от стомашно-чревния тракт, ще подкрепят функциите на черния дроб, прочистят кръвта, капилярите и кръвоносните съдове, ще изведат от органите и тъканите излишното количество течности и по този начин ще спрат отичане в тялото и крайниците.
Има мочегонно действие без да дразни бъбреците и пикочните пътища, което го прави подходящ при заболявания на органите на отделителната система. Пъпешът съдържа алкални вещества, които помагат за разтварянето на камъните в бъбреците.
За постигането на този ефект е достатъчно да хапвате по две средно големи парчета пъпеш, за предпочитане между храненията.
При стенокардия, уратна диатеза, артрит, заболявания на бъбреците, жлъчните пътища, е полезно да правите разтоварваща диета с пъпеш два дни в седмицата. Необходимото количество пъпеш за ден е от половин до два килограма, като порционът на ядене е по 300 г.
Ако страдате от остеохондроза на гръбначния стълб, след няколко дни тази диета ще се отрази положително на подвижността на гръбнака и значително ще намали болките.
500 г пъпеш на ден са достатъчни, за да нормализират функциите на червата и се избавите от неприятната констипация.
Хапването на 2-3 резена сутрин и вечер всеки ден за седмица ще намали  болките в ставите.
Пъпешът помага и при аденом на простатата, намалява болката и подобрява тонуса.
При главоболие се препоръчва да се хапнат 200 г пъпеш, като парченцата се задържат в устата и се дъвчат много бавно.
Кората от пъпеш има благотворно въздействие, наложена върху изгоряло, малки рани, синини. При изгоряло се препоръчва още налагане на замръзнал сок от пъпеш.
Ваната с пъпеш може да подтисне силно изразени алергични състояния. Прави се като във вода с температура 36-37 градуса се сипва чаша сок от пъпеш или се поставят парченца или кори от него. Седем процедури са достатъчни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук