Танев разкри защо Радан Кънев не напуска РБ!

0
1447
Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев

Радан не излиза от блока защото, ако го направи повече никога няма да е близо до властта. Това заяви екс образователният министър Тодор Танев в ефира на Нова телевизия по повод разцеплението в управляващото мнозинство.

„Основният проблем в Реформаторския блок е беден ДСБ и ДБГ“, уточни още той.

Танев коментира и назначенията в парламента. Той призна, че Радан Кънев му е предложил кого да назначи за парламентарен секретар като министър на образованието, но тя не се справяла и той я уволнил. „Имаше предложение за парламентарен секретар от Радан, но аз я уволних защото правеше интриги. Може би има и зам. министри някъде“, заяви още той.

Попитан как оценява промените в учебните програми, предложени от наследника му на поста – вицепремиерът Меглена Кунева, Танев коментира: Струва ми се, че е малко пресилено „История славянобългарска“ да се изучава 4 г. Това е политически акт на успокояване на положението“.

Танев обясни, че като съветник на премиера, за какъвто беше назначен, след като подаде оставка като министър, подготвя няколко доклада. Един от тях е за професионалното обучение.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук