Теди Кацарова: Разведох се с първиями мъж заради медиите

0
1321

Кариерата й стартира с победа в музикалното шоу от близкото минало „Хит минус едно”. А през годините успя да покори не само родните меломани, но и скандинавската публика. Има успешни проекти в Швеция и Финландия, изявява се успешно и като композитор – песента й „Летя”, изпълнена от Васил Найденов и майка й Силвия Кацарова, спечели конкурса „Бургас и морето”. Теди написа и дебютната песен за победителката в „България търси талант” Богдана Петрова.

В откровен разговор пред репортер на „ШОУ” Теди Кацарова внесе яснота в така широко дискутираната тема за взаимоотношенията й с гръцкия си приятел Димитрис,с който клюката, мине, не мине време, постоянно ги разделя.


16_Tedy1.jpg– Теди, май всяка година те разделят с половинката ти!
– Направихме страхотни концерти, толкова други неща, но никой нищо друго не го интересува освен глупостите. Да, всяка година ме разделят поне по веднъж с човека, с когото съм! Не разбирам защо, но и вече не ме интересува. Да пишат, каквото искат. Важното е, че аз знам каква е истината, знаят я и хората около мен. През какво ли не минах заради подобни глупости. Пълни безумия.

– Какво имаш предвид?
– Помня през какви жестоки драми минахме и покрай сватбата на майка ми. Спекулациите бяха толкова големи, че не знаех къде се намирам.
Получих емоционален шок, почти припадък.

В болница щях да вляза

заради тези глупости.
Бяха писали, че съм казала: „Накарах майка ми да се омъжи за пари!”. Това е подсъдно! Наложи се да излизам с официално изявление пред телевизия. И казах, че ако не ми се извинят публично и не оттеглят тези писания из всички сайтове, заминаваме директно в съда. Беше безобразно просто! Покрай моята сватба преди години също имаше много грозни писания. Майка ми още тогава претръпна, вече не се влияе.

– Докато беше омъжена и живееше във Финландия, си ми споделяла, че там ти е било крайно некомфортно. Прекалено студено във всеки смисъл на думата – и като климат, и като отношения между хората. Но пък в България нямаш достатъчно спокойствие?!
– Да, точно така беше. Но аз имам един малък кръг от хора, с които контактувам, които ме зареждат. Знам, че мога да разчитам на тях за всичко. В един момент човек просто се изолира и си е в своя балон. Зареждам се дори когато се срещам с непознати хора по улицата, които ме поздравяват, радват ми се. Даже и в чужбина, когато пътувам постоянно, ме разпознават, искат в самолетите да се снимаме.

Когато ходим в Дубай по големи заведения с Димитрис, а от управата там са българи – веднага ни настаняват, Димитрис казва „Ей, ти и тук си популярна”. Като ходим там по разни хотели и има българи, аз – като първа принцеса съм настанявана винаги. А пък колко първи танци съм изпяла, сгодявала съм хора, пишат ми, че

жени раждат на моя песен

Заради това си струва човек да продължава да се бори, защото това е музиката. И в един момент другото просто започнах да пропускам покрай ушите си. Установих също, че в тази държава лоша реклама няма.

– А как реагира Димитрис на слуховете, на постоянното внимание върху теб?
– Изключително му е неприятно. Много неприятно му беше и на бившия ми съпруг. И знаеш ли кое е най-лошото? Че цялата тази енергия, това постоянно говорене в един момент се случва… Говореше се, че аз се развеждам, и аз действително се разведох.

– Е добре, но в такъв случай – при положение, че с Димитрис няколко пъти досега са ви „разделяли”, защо не вземете, както се казва, да се ожените напук?
– Трябва да се установим къде да живеем. И той, и аз постоянно пътуваме. А и сватбата е само един подпис за мен. Вече живея за себе си, без да се съобразявам кой какво ще си помисли, какво ще пожелае.

– Къде ти е по-уютно – в България или извън родината?

– Навсякъде ми е хубаво. Много обичам да пътувам. Наскоро ходих до Виена при приятели. И докато се разхождам по улиците, нали съм вечно ухилена, идваха какви ли не хора да се запознаем – музиканти, всякакви.

– Когато участва в риалитито „Звездите сигурно са полудели”, преживя дълбока емоция. Отключи се майчинският ти инстинкт, когато се срещна с бушменчето Алекс и дори си го поиска за теб. Какво стана?
– О, дааа… В интерес на истината мисля за него всеки един ден. Но изгубихме тотално контакт. Контактувах с едно момче, което ни беше като водач там – той ми даваше до последно информация какво се случва. Но те са от този тип племена, които са в постоянна миграция и изобщо не можеш да им хванеш дирите. Влюбих се в това дете. То дойде още от първия ден при мен, просто ме е усетило. Не можех да го взема в България обаче, защото

щеше да е голям грях

– да го отделя от майка му и баща му, които не желаеха. Но от друга страна, като виждам какви неща се случват със света, цялата тази агресия срещу чужденци, раси, просто си мисля, че това дете нямаше да бъде щастливо тук.

16_Tedy3.jpg

– През годините тежеше ли ти, че си от известна фамилия? 

– Аз ежедневно се боря с това, че съм „дъщерята на…”. Години наред се опитвах да се преборя с това, да ми научат името. Исках да менаричат така, както се казвам. И всъщност поне това успях.

– Миналата година Силвия Кацарова каза в интервю пред „ШОУ”: „Дано Данчо Караджов да не ме намрази, но аз не бих позволила моята дъщеря да пее за дрога”. Как приемаш това?
– Майка ми сгреши с тази реплика, защото настрои хора, с които допреди това ние бяхме в добри отношения. И ги настрои не към себе си, а към мен. Всичко рефлектира върху мен. И така си развалих отношенията с половината от рапърите, без да имам никаква вина. Това много ме ядосваше. Ние не бива да плащаме грешки на родителите си, аз съм самосиндикална личност. И не желая да ме свързват с това тя какво е казала.

– А ти какво смяташ по този въпрос?
– Не бих казала, че рапът е свързан задължително с дрога, защото всяко едно изказване може да се тълкува по различни начини. Майка после го отчете като грешка. Но уви, в България това е достатъчно да се развалят взаимоотношения. На мен ми беше много болно от това. С майка ми не сме скачени съдове, а отделни персони. Ако тя за нейното поколение е така, значи е така за нея. Моето поколение разсъждава по друг начин. За мен музиката е нещо универсално. Благодарение на нея не се чувствам чужденка нито за миг в нито една държава. Музиката е нашето спасение и е това, което изгражда мост между народите. Прави ни и по-добри.


Щях да се удавя, сънувам често змии

„Като съвсем малка съм щяла да се удавя. И ми е останал отпечатък в съзнанието. Страхът ми остана”, разкрива пред „ШОУ” атрактивната певица.
Тя има фобия и от височини. „А никога не съм имала кой знае какви проблеми с това. Това са ми страховете. Както и от змии – така и не можах да преодолея това. Много често сънувам змии. Нямам обяснение защо, но по принцип знам, че змията е враг. И вероятно има много хора, които гледат на мен по този начина”, предполага Теди.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА,ШОУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук