ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Спецченгета претърсват всички фирми на Митьо Очите, атакувани са над 30 адреса (ОБНОВЕНА)

Намериха и тефтер с бележки на Бенчо Бенчев

0
8908
Снимка....

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Специализирана полиция е претърсила над 30 адреса, личната къща и всички офиси на фирми на Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите. Това обяви пред журналисти в Специализираната прокуратура ръководителят й Иван Гешев, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“,

„Всички фирми, които има босът, са на подставени лица“, каза още той.

Освен фирмите и имуществото на Желязков са претърсени и имуществата на други, свързани с делото лица.

Сред тях и дома на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев. „В неговата къща са намерени оръжия, за които тепърва ще се доказва дали са легални или не. В дома на Бенчев е намерен и тефтер, в който пишело колко пари да се дадат на Митьо Очите“, обясни още Иван Гешев.

Както Информационна агенция „Дейли Прес“ съобщи, Бенчо Бенчев и бившият общински съветник от ДПС Несрин Узун бяха задържани от турските власти вчера в хотел в Истанбул заедно с Митьо Очите.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Докато Очите остава в турския арест, тъй като се издирва от властите, другите двама са предадени на българските власти и в момента се разпитват, те ще останат в ареста за 24 часа.

Гешев потвърди пред Информационна агенция „Дейли Прес“ че тримата са хванати от турската полиция посред нощ в една стая, а самият Митьо Очите не е бил регистриран в нея.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че са проследили Митьо Очите по следния маршрут: 

На 3-ти август, петък, той е влязъл в Гърия. Същия ден, петък, 19.09 ч. е пресякъл гръцко-турската граница ГКПП „Ипсала“. Бил е в автомобила на Бенчо Бенчев. Което означава, че двамата заедно са се придвижили от Гърция към Истанбул, за да се настанят вечерта в хотел Рамада. Именно там в събота в 03:00 ч. бяха открити по пижами.  

В четвъртък в Бургас и Несебър бяха задържани над 22-ма души, но само петима останаха за постоянно в ареста.

Самият Митьо Очите ще остане в Турция, докато бъдат оформени документите му и бъде екстрадиран.

Говорителят на Спецпрокуратурата е категоричен, че Желязков ще се съгласи да бъде екстрадиран, тъй като в противен случай делото срещу него трябва да се гледа в Турция, който е най-лошият вариант за него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук