Темата на DAILYPRESS.bg TV! УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ няма да съкращава персонал или да намалява заплати, а ще преструктурира клиниките и отделенията си (ВИДЕО/ОБЗОР)

0
12032

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – „ПИРИГОВ“ 

Оздравителният план на Министерството на здравеопазването не предвижда кадрови съкращения или сътресения за пациентите. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на брифинг във връзка с оздравителния план на болницата, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Той подчерта, че ще оптимизират структурите, включващи сграден фонд и апаратура, като се търси максимална ефективност спрямо сградния фонд и това, което имат като кадри.

Проф. Балтов подчерта, че няма да има сътресения и за пациентите.

По думите му в „Пирогов“ работят 2150 човека, от които около 120 са заети в администрацията.

Той даде пример с това, че вече ще има 1 хирургична клиника, вместо досегашните 4. 5 са били отделенията по „Урология“, а сега ще бъдат 3. Проф. Балтов уточни, че 46 са клиниките и отделенията, които ще бъдат окрупнени на 30.

„Успяхме да предоговорим част от задълженията на „Пирогов“, така че да не бъдат търсени допълнителни лихви. Направили сме споразумения, които да ни позволят да успеем да се справим с натрупаните дългове през последните години“, допълни той.

Според него, ако успеят да задържат това темпо на работа, това ще е възможно. „В рамките на 3 години би трябвало да сме ги ликвидирали. В момента тези, които са в просрочие са 14 млн. лв., другите са предоговорени и все едно ги нямаме като дългове. Това беше направено преди време и във ВМА“, каза още той.

Оператор: Петър ХРИСТОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – „ПИРИГОВ“ 

© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“
© Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук