Томислав Дончев: Никой не ми е предлагал да ставам президент

0
1176

Бил съм в позиция да коментирам плюсовете и минусите на всеки от кандидатите на ГЕРБ, включително и моите, но не съм имал официално предложение. Това каза в студиото на Би Ти Ви Томислав Дончев.

Той посочи, че са обсъждани имената на Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и неговото. „Ако ми беше предложено да заема такава позиция, щях да си помисля, преди да отговоря”, каза Дончев.

Според него, решението за номинирането на Цецка Цачева е взето отдавна, но е въпрос на политическо решение кога то да бъде обявено. Дончев обясни ,че не приема начина, по който реагират политическите сили, когато водят кампания и се нахвърлят срещу кандидата на най-голямата партия.

„Виждам Цецка Цачева като президент, тя ще се справи с предизвикателствата на тази позиция”, каза още Томислав Дончев. Той смята, че хората правят разлика между личността и институцията парламент.

Вицепремиерът заяви, че хората избират своя кандидат по различни признаци, но трябва да се съобразяваме с историческия момент днес и да взимаме отговорни решения./пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук