Топ Преса: Държавата ни абдикира: Да спасиш един нероден човешки живот се равнява на нищо..

0
632

Две млади лекарки извършиха за първи път в България операция на неродено бебе. Детето вече е родено живо и здраво и е при родителите си.

При редовен преглед лекарите установяват, че бебето събира вода в белия дроб. Прогнозата е, че няма да оцелее, а семейството е чакало детето 10 години. „Затова решихме, че единственият начин да му помогнем е да извадим тази течност от плеврите”, разказа д-р Кристина Чачева.

Операцията продължава 12 часа, приключва успешно и веднага се отразява на бебето.

Двете лекарки, извършили операцията, са специализирали в Германия, но работят у нас. „Tакива операции сме гледали по конгреси в чужбина и аз винаги съм си мислила, че мога да бъде зрител, а не участник“, обясни д-р Марина Михова пред бТВ.

Браво! Заслужавате много, но какво ще получите…

….. държавата обаче не платила нищо и една от лекарките се отказва от заплащане, т.е. извърша уникална операция безвъзмездно, само за да спаси един нероден живот. Държавата ни я няма – тя е абдикирала от тези, които най-много имат нужда от нея. Държавата е превърната в слугиня на корпоративните интереси на олигарсите докато гражданите са оставени да се спасяват по единично и кой както може. Имаме нужда от държава, която не мисли за олигарсите и онези 100 компании, които генерират 80% от БВП-то на банановата ни република, а мисли за онези над 80% от хората, които живеят на ръба и отвъд него. Стига неолиберални експерименти, които облагодетелстват и толерират само богатите, а бавно убиват всички останали! Стига!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук