Тотален контрол: Таксита, линейки и куриери стават катаджии

0
1520

Таксита, линейки, журналисти и куриерски фирми ще дебнат с камери за нарушения по пътя като катаджии. След това ще пращат клиповете на джигитите в Пътна полиция, за да ги глобят, пише в. „Телеграф“. Това съобщи за изданието председателят на Асоциацията на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров, който е организатор на инициативата. Тя ще се проведе в началото на юни в София.

Общо около 30 видеорегистратора ще бъдат предоставени на шофьори от големи таксиметрови компании, куриерски фирми, Бърза помощ и журналисти. Те струват между 200 и 600 лева и се закрепят на таблото в купето на колата или от вътрешната страна на предния й прозорец. Те започват да снимат автоматично секунди, след като бъде запален двигателят.

„Целта е да спрем войната по пътищата. Шофьорите масово се чувстват безнаказани и ако знаят, че всяка една кола наоколо би могла да ги снима в нарушение, ще са много по-дисциплинирани и отговорни, категоричен е Владимир Тодоров.

Очаква се да се изловят поне 1000 джигити за седмица, чиийто нарушения ще бъдат предавани на Пътна полиция. От своя страна КАТ ще праща призовки на заснетите шофьори./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук