Тотална промяна на движението по ‘Дондуков’ и ‘Цар Освободител’ предизвика бурни реакции в мрежата! (СНИМКИ)

0
1283
Вариантът едни от най-натоварените артерии в София – бул. „Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“, да станат еднопосочни, е бил обсъждан на вчерашното заседание на транспортната комисия в Столичния общински съвет, съобщи общинският съветник Симеон Славчев, който преди дни напусна Татяна Дончева. Той пусна и снимков материал със схема на евентуалното движение – как ще изглежда то, предава Канал 3.

Идеята е бул. Дондуков да стане еднопосочен в посока Министерски съвет и Президентството, както и бул. Цар Освободител да стане еднопосочен от Президентсвото в посока на Народно събрание и Софийския университет„, обясни той в профила си във Фейсбук. Той допълва, че одобрява предложението, защото така щял да се облекчи трафикът в центъра на столицата, а „Дондуков“ да се обособи като самостоятелна, двупосочна велоалея и трамвайно трасе. „Държа да подчертая, че това предложение тепърва предстои да се обсъжда и разглежда в комисиите на Столичния общински съвет и с гражданите и на тази база ще се вземе крайното решение.

Веднага заваляха и коментарите, като емоциите са в двата полюса – от прогнози за тотално задръстване на пъпа на София, до адмирации, че това е трябвало да се направи отдавна.

„Мога ли да попитам кой и с какъв акъл иска да направи Цар Освободител булевард с 4 ленти в едната посока… Вместо СОС и общинските съветници да се занимават с глупости, да вземат да помислят най-сетне за затваряне на улици в центъра и превръщането им в качествени пешеходни зони, да помислят за строителството на нови трамвайни трасета и т.н. Цялата тази работа отново ми мирише на партенка за отвличане на вниманието, докато нещо зловещо се приеме тихомълком…“, гласи реакцията на столичанин. Докато друг потребител на социалната мрежа е написал под поста на общинаря: „Отдавна това трябваше да стане – винаги където улиците са еднопосочни и конфликтните зони са в пъти по-малко. Да не говорим, че Цар Освободител трябва да стане пешеходна – поне Раковска до Университета – колите в този им обем нямат място в центъра“. Самият Славчев се надява идеята да срещне одобрението на повечето общински съветници./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук