Трима курсанти на МВР са арестувани заради безразборна стрелба

0
935

Таксиметров водач забелязал стрелбата и подал сигнал на тел. 112

Трима курсанти на Министерство на вътрешните работи са арестувани за стрелба след запой, съобщи министър Румяна Бъчварова от трибуната на Народното събрание. След като излезли от нощно заведение, курсантите стреляли с газов пистолет във въздуха.

Случката се разиграла вчера, на първи март. Курсантите се обучават във факултета по „Пожарна безопасност и защита на населението”. Таксиметров водач забелязал стрелбата и подал сигнал на тел. 112.

Вчера ректорът на полицейската школа Бойка Чернева подаде оставка. Тя е била поискана от Бъчварова по повод  писмо на общото събрание на Академията, изпратено до парламента преди дебатите около новия проект на закон за МВР. В него преподавателите и работещите в Академията на МВР изразили острото си несъгласие, че са потъпкани правата им.

В последния ден преди вкарването на проекта в Министерски съвет от МВР променили статута на работещите в Академията. Така вместо преподавателите да бъдат по ЗМВР, а администрацията – по Закона за държавния служител, от МВР записали в текстовете, че всички минават на трудови договори./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук