Турски мъже помолиха Ердоган за помощ в намирането на жени

0
1311

Турски мъже поискаха помощ от президента Ердоган, за да си намерят невести, пише електронното издание на гръцкия вестник „Промо тема”.

Мъжете от южното турско село Юзюмлъ излязоха на протест с искане жените да останат в селото и да се оженят за тях. За да постигнат своята цел, те поискаха помощ от Ердоган.

Последната сватба в селото била преди девет години. Жените все по-често напускат селото в търсене на по-добро бъдеще в по-големите градове като Истанбул, Анкара и Анталия.

Мъжете настояват жените да приемат техните предложения за брак. Пред телевизия „Ал-Арабия” кметът Мустафа Башбилен заяви, че в селото живеят 25 ергени на възраст между 25 и 45 години. През последното десетилетие жителите са намалели наполовина – през 2006 г. били 400 души, а сега са 233.

„Младите девойки бягат към големите градове, а мъжете трябва да останат и да работят на полето и във фермите”, оплака се кметът. Според него това е сериозен социален проблем, с който трябва да се заеме лично президентът Ердоган.

Миналият месец в речта си за 8 март, Ердоган заяви, че жените преди всичко трябва да бъдат майки. В миналото той беше критикуван заради коментарите си, че идеята на жената е да създаде живот , а нейно задължение е да има най-малко три деца. /МИА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук