Удря първият звънец на 44 Народно събрание

0
1453

Днес е исторически ден за 44 Народно събрание. Първият пленарен звънец ще бъде ударен в 10 часа. По традиция тържественото заседание ще бъде открито от най-възрастния народен представител, който този път е журналистът Тома Томов от групата на „БСП за България“

Новите 240 народни представители ще положат клетвата си „да се ръководят от интересите на народа“ пред погледа на Негово Светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, а в пленарна зала ще присъстват още и главният мюфтия Мустафа Хаджи, и представители на вероизповеданията у нас. По червен килим през парадния ход на Народното събрание ще влязат президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На тържественото първо заседание на новия парламент се очаква да присъстват и президентите Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев, както и бивши председатели на парламента. Стартът на 44-то НС отложи с няколко часа и редовното заседание на служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Заедно с министрите си проф. Герджиков също ще проследи клетвата на депутатите. На балкона в пленарна зала местата си ще заемат и евродепутати и дипломати. Веднага след първия звънец депутатите ще положат клетвата си, след което ще подпишат клетвените си листове. След това следва химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Петте парламентарни групи ще започнат политическия сезон, като очертаят приоритетите си. Слово ще произнесе и новият председател на парламента, а след това законотворците ще пристъпят към приемане на решение за временно прилагане на правилника за работа на Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук