УЖАСНА ДРАМА! Баща и децата му съдят държавата за 600 000 лв.! Майката бе открита обесена в килията! Мистерията не е разкрита и до днес

0
857

Търновецът Младен Милков и децата му искат 600 000 лева обезщетение от държавата заради смъртта на Анелия Милкова, която бе открита обесена в килията си в търновския следствен арест на 26 февруари 2010 г.

Процесът върви вече месеци наред във Великотърновския административен съд срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието. Очаква се след броени дни да бъде обявено за решаване. Съпругът и двете деца на Анелия искат от държавата по 200 000 лева заради странната смърт на младата жена в килията дни, след като тя бе оставена там от съда. Преди няколко години такова дело бе заведено от семейството в Страсбург срещу държавата, но все още съдът за защита правата на човека не се е произнесъл.

На 10 февруари 2010 г. тя, съпругът й и данъчни служители бяха арестувани за източване на ДДС като организирана престъпна група. Едва четири години по-късно срещу 11 души бе внесен обвинителен акт в спецсъда в столицата от специализираната прокуратура. Групата бе обвинена в източване по схема на 9 млн. лв., но делото вече втора година е без движение.

Спецсъдът обяви, че са нарушени процедури и право на защита на част от обвиняемите, сред които и Младен Милков, но не го върна на прокуратурата. Вече 6 години въпросната акция, наречена „Недосегаемите“, е без развитие. През това време бяха запорирани имоти за няколко милиона лева на фамилията, за което тепърва ще води поредно дело срещу държавата за обезщетение.

Разследващите органи така и не устоновиха мистериозната съкилийничка на Анелия Милкова в килия N 11, която би трябвало да е очевидка на самоубийството, за каквото бе обявена смъртта на младата жена.

Преди няколко години семейството тръгна да търси в Русе на бул. „България” N 111, където би трябвало да живее въпросната съкилийничка Димитричка Иванова Маринова. Тази улица в крайдунавския град обаче свършва с номер 77, а освен това се намира в ромската махала. Никой дори и на този адрес не бе чувал за жена с такива имена.

По-късно частното разследване установи, че въпросното лице си е сменяло над 10 пъти адресната регистрация, но такава жена въобще не бе открита. По документи пък се бе оказало, че съкилийничката съществува с две различни имена – в сводката на ареста е записано едно име, а в адресната регистрация – друга фамилия.

Така въпросната жена, ако изобщо е съществувала, която е била последната, видяла Анелия жива, се оказа неоткриваема. Другата мистерия е предсмъртното писмо, писано в килията, след като г-жа Милкова малко преди това си поръчва храна на пазача. За семейството писмото си остава загадка.

Няколко месеца след смърта на жена си Младен милков вдигна мраморен паметник на жена си в двора на търновската мелница, чийто собственик е той. /Пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук