Условна присъда за студентка, теглила кредити от името на колежки

0
1202

С условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок се отърва студентка в Пловдив, теглила кредити от името на свои колежки. Фатме Барутин трябва да плати на четири банки и финансови институции 8 164 лева обезщетения за причинените имуществени вреди от машинациите си, реши районният съд в Пловдив.

Момичето, което е родом от смолянското село Гьоврен и било прието да учи в Пловдивския университет, работело в заведение за бързо хранене в Пловдив. Именно оттам тя взела личните карти на колежките си Мая Марчева, Насибе Маллахалил и Петя Цикловска. Те си държали дамските чанти с личните документи и вещи в помещения, където се преобличали за работа.

По-късно Фатме използвала трите лични карти през различни банки и финансови институции, за да тегли заеми. Успяла да дръпне 14 499 лева преди да бъде разкрита и предадена на прокуратурата. Ужилените момичета започнали да получават есемеси за просрочени кредити, каквито нямали и след като проверили какво се случва, установили, че личните им карти липсват и някой е дръпнал с тях заеми.

По време на съдебното заседание Фатме Барутин е признала всичко и е направила самопризнания как е теглила заемите. Присъдата й може да се обжалва в 15-дневен срок пред окръжния съд в Пловдив./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук