Ученичка от Велико Търново в топ 10 на световно състезание на ООН

0
1414

Единайсетокласничката Преслава Христова от Велико Търново се класира в топ 10 на световно състезание на ООН. Професионалната гимназията по туризъм „Д-р Петър Берон“ във Велико Търново се класира сред най- добрите в престижна надпревара.

ЮНЕСКО – САЩ /USFUCA/ организира световно младежко мултимедийно състезание, посветено на Целите за устойчиво развитие, приети от ООН през септември миналата година. Според изискванията участниците е трябвало на английски език да представят една от 17-те цели за устойчиво развитие чрез 3-минутен видеофилм, а авторът да предложи решения за справянето с проблема.

В конкурса са се включили над 500 участници от над 40 държави. Сред топ 10 в света е Преслава Христова от Велико Търново. Девойката се е представила с с филма си „Учим се да учим“, посветен на цел №5 – Равенство между половете. Ученичката от специалност „Търговски представител“ акцентира на жените останали в историята като Жана д’Арк, Райна Княгиня, Екатерина Велика, Анджела Дейвис, Маргарет Тачър, Ангела Меркел. Филмът е озвучен от 100-те каба гайди.

Преслава Христова предлага да се направи информационна кампания за правата на жените, там, където няма интернет. Необходимите средства мечтае да осигури чрез дарение. Тя лансира идеята президентите на всяка държава да дарят за тази кауза само една своя заплата. Младата търновка предлага да бъде организиран конкурс „Момичетата на 2030“./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук