Учителят от Дулово остава в ареста

0
1308

Учителят от Дулово, който бе задържан в понеделник по обвинение за блудство със свои частни ученички, остава в ареста. Това определи днес Окръжният съд в Силистра, който уважи искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за за неотклонение на 54-годишния Илиян Василев. Делето се гледа при закрити врата. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Според адвоката на Илиян Василев – Пенчо Йовев, наложената мярка е пресилена. Освен това случаят се преекспонирал в медиите и било възможно съдът да се е повлиял от това. Йовев каза също, че Илиян е твърдял, че е набеден.

Срещу бившия учител има повдигнато обвинение за това, че през периода ноември 2014 г. – април 2015 г. е блудствал с шест деца от града, които посещавали дома му за частни уроци по музика. Със скрита камера мъжът записвал гаврите с малолетните и ги качвал в социалните мрежи. Едно от тях се оплакало и историята започнала да се разплита.

По време на разследването срещу бившия учител а събрани значителен по обем материали – снимки с порнографски характер с деца./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук