Фандъкова спира за проверка строежа на площадката в „Младост”

0
1061
Скандалният строеж Снимка: Факти

Търсим и ще намерим трайно решение срещу застрояването на междублоково пространство при бл. 19, бл. 20 и бл. 21 в кв. „Младост 1“. Възложила съм пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена още от времето на неговото реституиране през 2003 г. Това написа във Фейсбук профила си кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя се се е срещнала и част от хората в трите съседни блока. „Докато трае проверката строителство в междублоковото пространство няма да бъде допуснато. През това време ще търсим и различни варианти за трайно решение и запазване на зелената площ и детската площадка”, категорична е Фандъкова.

Кметът припомни, че през последните години заедно с гражданите са успели да защитят и запазят междублокови пространства и детски площадки, които са били реституирани в районите „Лозенец“, „Красно село“, „Надежда“, „Люлин“, „Подуяне“ и „Красна поляна“.

С главния архитект арх. Здравко Здравков информирахме гражданите, че започнахме процедура по изработване на цялостен Подробен устройствен план на парк „Въртопо“, съобщи още градоначалникът. „Със започналата процедура спираме действащия план и съответно процедури, свързани с искания за застрояване”, обяснява Фандъкова на страницата си. Тя очаква до края на годината да започнем благоустройство на 8 дка от парк „Въртопо“. Проектът включва реконструкция на зелените площи, изграждане на пътеки, осветление, видеонаблюдение, изграждане на детски площадки и фитнес на открито./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук