Целувки за Световения ден на целувката

0
1229
Couple in love, enjoying the summer time by the sea.

Щом сме влюбени, то целувката има място в ежедневието ни. И щом имаме около себе си хора, които обичаме, тя е един от начините да им го покажем. Днес, 6 юли, е Световен ден на целувката.

Англичаните първи решават, че трябва да имат подобен празник. А след това постепенно и другите, сред които и ние, приобщаваме тази традиция към ежедневието си. Така през 2006 г. е обявен за интернационален празник, пише The Sun.

Снимка 366763

Да, това е един от онези дни, който трудно се вписва в графата с истински празници, но е поредният повод да бъдем малко по-усмихнати. А и е толкова лесно да се включим в празненствата – трябва просто да целунем някого.
В Библията се говори за целувката като знак на уважение. Откакто съществуват поезия и проза, тя винаги е някъде там, вплетена в думите и редовете. Спори се и до ден-днешен откъде е възникнал този ритуал сред хората, но и сред животните.

Снимка 366769

Те също допират муцуни, за да покажат любов и привързаност. При целувката в организма се отделят хормоните допамин и окситоцин. Първият е важен за психичното ни и емоционално здраве, а вторият ни кара да се чувстваме все по-влюбени с всяко следващо допиране на устните.

Те са и една от ерогенните зони в тялото. Най-тънкият слой кожа, който се намира върху тях, ги прави изключително чувствителни. Затова и целувките са задължителни за любовната игра. Те активират част от мозъка, която ни настройва на палава вълна.

lifestyle.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук