Часовниковата кула в Дупница става атракция за туристи от цял свят

0
1425

Тръгна ремонт на часовниковата кула в Дупница, която е и един от символите на града, обявиха от общинската администрация.

От там уточняват, че до дни ще бъде входиран проект по Транс-гранично сътрудничество България-Македония. Партньор в разработката е Община Крива Паланка. Заложените дейности за символа на града са свързани с привеждането й във вид, който да бъде посещаван от граждани и гости на града. Старият часовников механизъм ще бъде съхранен в самата кула като музеен експонат, а часовникът ще работи с нов. Няколко монокъла ще бъдат монтирани за разглеждане на районът, както и ще бъде ремонтирана външната компрометирана дървена фасада. Предвижда се вътрешно Часовниковата кула да бъде укрепена и възстановена, както и подменени компрометираните участъци на циферблата, които не са оригинални. Самият район около Часовниковата кула също ще бъде облагороден с изграждането на алеи и подстъпи за свободен достъп.
Емблематичната за Дупница сграда е използвана за наблюдателница през 16-и век, а от края на 18-и век е превърната в часовникова кула.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук