Червеният депутат проф. Румен Гечев изригна: Няма да допуснем Първанов и Румен Петков да командват БСП!

0
1498

Няма да допусне Георги Пър­ванов и Румен Петков да я командват, категоричен бе пред „Галерия“ черве­ният депутат проф. Румен Гечев, който вече е замест­ник-председател на парла­ментарната група на „БСП – Лява България“. Вице­премиерът и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов отхвърли възмож­ността на „Позитано“ да подкрепят кандидатура

на Първанов или Ивайло Калфин за президент. Така Гечев най-накрая сложи точка на спекулациите, че новият председател на сто­летницата Корнелия Нино­ва задкулисно играе в един отбор с АБВ. Такива подо­зрения се породиха, след като Националният съвет избра новото Изпълнител­но бюро на БСП – тясно­то партийно ръководство, което взима важните ре­шения на „Позитано“. Хо­рата около Михаил Миков лансират тезата, че при­съствието в Бюрото на со­чените за приближени до бившия президент Кирил Добрев и Весела Лечева е ясен знак, че Нинова готви широка коалиция

с АБВ. „Вижте, от тук на­татък БСП ще работи за своите избиратели. А те наричат Георги Първанов и Румен Петков предатели.

Те са предатели, подкрепим, Калфин за президент

И действително са такива, защото излязоха от парти­ята, която ги създаде. На всичкото отгоре сега се опитват да ни казват как­во да правим. Абсолютно недопустимо е да приема­ме диктовка на АБВ! Също така е изключено да под­крепим Калфин или Първа­нов за президент. Няма как да накарам семейството си да гласува за тях – по прин­ципни съображения, ина­че нищо лично към двама­та. Не забравяйте, че АБВ участваха в правителство­то и взимаха решения про­тив лявото и интересите на обществените слоеве“, от­сече пред „Галерия“ проф.Гечев.

Преподавателят от УНСС е твърдо против коа­лиция с АБВ и общо упра­вление с ГЕРБ.’ Той бе от

малкото влиятелни фигури

в столетницата, които пуб­лично се възпротивиха на начина, по който Михаил Миков ръководеше БСП, и отказа да изпълни на­реждането му да подкрепи Цветан Цветанов за шеф на Вътрешната комисия в парламента. Сега е част от екипа на Корнелия Нино­ва. Отскоро е заместник- председател на ПГ на „БСП – Лява България“, отгова­рящ за парламентарния контрол. Гечев адмирира идеята на Нинова реше­нието как да се яви партия­та на президентските избо­ри – сама или в коалиция, да се вземе след вътреш­нопартиен референдум. Все още конкретни кан­дидати не са обсъждани, но е ясно, че Нинова няма да се впусне в надпрева­рата. Една от най-сериоз­ните и харесвани от ляво- мислещите хора фигури на ;,Позитано“ – бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, също обяви, че няма да участва в изборите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук