Четиридесет предприемачи от регион Гоце Делчев се включиха в обучения в областта на предпримачеството

0
83

В изпълнение на проект „Насърчаване на предприемачеството и иновациите в селските райони на Кавала, Драма, Смолян и Благоевград“, финансиран с договор за безвъзмездна помощ № В6.3а.23 от 13.04.2021 г. от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 -2020, Сдружение „Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово“ проведе обучения на 40 предприемачи за развитие на бизнес умения на настоящи и бъдещи предприемачи по „Оперативен мениджмънт“ и „Финанси и счетоводство“.

В рамките на обученията по оперативен мениджмънт предприемачите се запознаха със същността и развитието на мениджмънта, различните концепции за управлението и фирмения мениджмънт, същността на стратегическото планиране и вземане на управленски решения, формиране на фирмена култура, бизнес средата, управление на производствения процес, интернационализация на бизнеса, контролът, като основна функция на управлението, източници и форми на финансиране на бизнес идеята и др.

Обученията по финанси и счетоводство включваха същността на финансовото управление на фирмата, финансовите ресурси и управление на фирмените финанси, управление на финансовите отношения, цели на финансовото управление, активи и пасиви на предприятието, приходи, разходи, материални запаси и финансов резултат, създаване на отчетност за представяне на предприятието, измерване на представянето спрямо целите, като предпоставка за промяна, адаптация и вземане на стратегическите решения и подобряване на конкурентоспособността на фирмите и др.

Продължават обученията на предприемачите в останалите 6 тематични области, предвидени по проекта: Конкурентоспособност; Управление на човешките ресурси; Обслужване на клиенти; Продажби, Брандиране; Комуникационен маркетинг и промоция.

Информация за предоставяните услуги от експертите към Звеното за подкрепа на бизнеса, може да получите в офиса на Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово на ул. Александър Стамболийски № 4, в Гоце Делчев или да се свържете с екипа на Сдружението на контактите, обявени на http://mig-gotsedelchev.com/.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните, участващи в Програмата за сътрудничество на ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020”.

Тази публикация е създадена с финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието й е пълна отговорност на МИГ Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово и по никакъв начин не може да се приеме, че отразява възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и Съвместния секретариат.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук