Четирима кандидати за лидери си направиха отвод за лидер на БСП преди конгреса

0
1489

Гласуването за председател на партията ще започне в 18,00 часа

Четирима кандидати за лидери на БСП си направиха отвод преди старта на 49-я конгрес на партията, който трябва да избере следващия председател на социалистите. Сред тях е и Сергей Станишев. За председателския пост засега остават номинирани 28 души.

Час преди началото на конгреса сегашният лидер на партията Михаил Миков премина през все още празната Зала 1 на НДК и зави пред ПИК: „Да си пожелаем на добър час!“. През това време делегатите се регистрираха и получаваха материали за конгреса и купони за кафе, обяд и вечеря, тъй като форумът ще продължи и утре.

Гласуването за председател, Национален съвет и контролни органи на БСП ще започне в 18,00 часа, а резултатите ще бъдат обявени утре, тъй като гласуването е тайно. В днешното заседание на конгреса ще има и закрита за медиите час. Форумът започна точно в 10,00 часа.

Според участниците в конгреса, по време на дебатите ще има сблъсък не само между личности, но и между две тенденции – на спечелилите от прехода и на останалите, заяви пред ПИК бившата депутатка Ваня Добрева, но бе категорична, че ще развие тезата си по време на своето изказване пред форума.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук