Шестима задържани за опита за покушение срещу Мадуро

0
740

Най-малко шестима души са били задържани за вчерашния опит за покушение срещу венецуелския президент Николас Мадуро, предаде „Дойче веле“.

Те са журналисти. Вътрешният министър Нестор Реверол „обеща“ още арести в близките часове. На всички задържани ще бъдат повдигнати обвинения за тероризъм.

Не са дадени обаче обяснения какви доказателства имат властите, че точно тези хора са замесени. 

Припомняме, че Каракас обвини Колумбия за дрон атаката, при която Мадуро оцеля. Колумбийските власти обаче отрекоха всякаква връзка със случилото се. САЩ, които са в обтегнати отношения с Венецуела, също отричат да са замесени. 

Русия, Иран, Сирия и Боливия вече осъдиха в изявления атаката. 

На кадрите от парада се вижда как докато Мадуро произнася реч, официалните лица гледат нагоре, военните долу се разбягват, а след това телевизионното предаване рязко прекъсва.

Скоро след покушението Мадуро излезе с обръщение, в което увери, че се чувства добре. Той заяви, че е стнал обект на заговор, организиран от негови врагове вътре в страната, както и от съседна Колумбия. Президентът на Венецуела допълни, че някои от заподозрените живеят във Флорида и че се надява правителството на Доналд Тръмп да има готовност „да се бори срещу терористичните групировки“.

При нападението няма жертви, но седем войници са били ранени.

Малко известна групировка пое отговорност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук