Няма данни за пострадали българи при земетресението в Индонезия

0
1300

Няма данни за пострадали българи при земетресението на остров Ломбок, Индонезия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на посолството в Индонезия няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд от 7-ма степен по скалата на Рихтер, което разтърси вчера индонезийския туристически остров Ломбок.

Главният град на острова Матарам е силно засегнат вследствие на труса. Земетресението е било усетено и на съседния остров Бали.

Според информацията на посолството на остров Ломбок има трима български граждани, които към момента излежават присъда в местен затвор и не са били засегнати от земетресението.

Дипломатическата ни мисия в Индонезия е в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на посолството : +62 811 932200.

Изображение 372041

По последни данни на властите на Индонезия броят на загиналите достигна 91 души. 209 души са пострадали тежко при природното бедствие. Всички загинали са граждани на Индонезия. Най-много са жертвите в Северен Ломбок, близо до епицентъра на труса, където са загинали 72 души, а 63 са пострадали. Повечето са загинали при срутване на сгради, а някои от удар, вследствие на шока.

3000 жилища са с разрушени. Много хора са останали без дом. Семействата на жертвите ще получат по 1036 долара от правителство, а ранените – 172 долара.

Около 1000 туристи са евакуирани.Изображение 372040

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук