Шефът на СДВР с нови разкрития за тежките престъпления, които разтърсиха България!

0
1358

Като човек и като родител съм приел случая с убийството в Борисовата градина много лично. Имал съм случаи дори в спортната зала, докато тренирам, да се оглеждам в разни хора, които ми приличат на извършителя, заснет от камерата. После ги проверяваме, естествено, без те да разберат.

Това каза шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов.По думите му, много хора искат да кажат нещо на полицията, но се притесняват да споделят, защото се опасяват да не набедят някой невинен човек. „Искам да им кажа, че това, че са ни дали дадена информация, по никакъв начин няма да се отрази на посочения човек. Той няма да разбере, че е проверяван, имаме си начини”, каза Маринов, цитиран от „Телеграф”.

Според него самият случай е много странен, навеждал на мисълта, че убийството е случайно извършено, „няма ясен мотив, няма развитие във времето, случва се за минути”. Той добави, че ежедневно по случая се обработват много сигнали, но към момента няма доказателства за конкретно лице.

Той коментира и работата по случая с убийството на шефа на модна къща „Агресия” Александър Антов. „Ще кажа, че мотивите могат да са както лични, така и свързани с бизнеса на Антов. В момента правим анализ на неговите бизнес отношения, както и имал ли е наистина дългове”, посочи Маринов. Що се отнася до разстрела на Веселин Стоименов от ВИС-2, той заяви, че убийството може да дойде от всяка насока, включително и много лична. Но като цяло мислим, че са икономически причините”, каза шефът на СДВР и добави, че се проверява както светлия, така и тъмния му бизнес, и те се преплитали на доста места.

На въпроса кой стои зад обира на банков клон в столичния квартал „Люлин”, при който бяха задигнати 170 000 лв., Маринов заяви, че става въпрос за група, специализирана в този бизнес. „Гърмяни зайци са, минали са през системата, през затворите, изключително обиграни са. Конспиративността при тях е на високо ниво и е сложно да се заковат с доказателства. Но все някъде допускат грешки”, заяви Младен Маринов./БРАДВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук