Шеф Петров хвърли тотална бомба! Разкри чудовищна далавера, която засяга всички българи

0
1764

Шеф Борис Петров предупреждава, че се тъпчем с опасно кисело мляко

Корифеят в кухнята Шеф Петров е в паника, че у нас всички се тъпчем с опасно кисело мляко – разкрива „България днес“. Според професионалния готвач вместо естествените съставки в млечнокиселия продукт, прочул ни в цял свят, има редица вредни набухватели – отбелязва изданието.

Наскоро Шеф Петров демонстрира как при разбиването на 300 грама мляко се получават 500. Според мастъра това се дължало на набухватели, които можели да бъдат изключително вредни за здравето ни.

„Допускам, че някои производители слагат в киселото мляко желатин, нишесте и много рядко соев лецитин. Ако всички е контролирано и се извършва по строги правила и стандарт, това не е опасно за здравето“ – контрира пред изданието проф. Донка Байкова, водещ специалист по хранене и диетика.

Специалистите заявяват, че употребата на соев лецитин води до образуване на пяна при разбъркване на млякото. Целта е да се сгъсти продуктът, тъй като той се разреждал преди това с вода. Именно това демонстрираше и Шеф Петров. Експертите смятат, че с тази добавка млякото продължава да се разширява и в организма на човека и това може да причини проблеми. Проф. Байкова твърди, че ако е естествен, лецитинът не е опасен. Ако е в по-големи количества от нормата, може да предизвика стомашно-чревни разстройства и проблеми на хора с камъни в бъбреците – коментира изданието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук