Шокиращи разкрития! Нападателят срещу Капитолия е свързан с… СНИМКИ

0
2849

По данни на властите след сблъсъка шофьорът е слязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите

Един полицай загина, а втори е ранен, след като автомобил се вряза в барикадата пред американския Конгрес. Органите на реда откриха огън, при което заподозреният за нападението загина.

Комплексът на Капитолия беше блокиран малко след 1 ч. следобед в петък, местно време (20 ч. бълг. време), след като автомобил се вряза в заграждения.

„Управлението на Сатаната върху нас свърши“: Нападателят е бил звезда по американски футбол, който бил дрогиран от своите съквартиранти в колежа, заради което изпаднал в параноя, заминал за Африка и там решил да стане член на „Ислямска нация“. 

По данни на властите след сблъсъка шофьорът е слязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите. Тогава органите на реда са открили огън.

Нападателят на комплекса на американския Конгрес е 25-годишният Ноа Грийн от щата Индиана, съобщи американската телевизия Ен Би Си.

Той бил привърженик на движението „Нация на исляма“, което се застъпва за подобряване на положението на афроамериканците. Зад тази официална фасада обаче „Нация на исляма“ проповядва и превъзходството на черната раса над бялата.

Властите не определят нападението като терористична атака.

На своята страница във Facebook 25-годишният Ноа Грийн съобщава, че е загубил работата си и търси духовно наставление, съобщава още Ен Би Си.

Беше съобщено и че полицаят, който загина при нападението до американския Конгрес, е служил в полицията на Капитолия в продължение на 18 години.

Грийн е завършил Университета Кристофър Нюпорт в Нюпорт през 2019 година, има диплома за бакалавър по финанси. 

Президентът Джо Байдън публикува изявление, в което подчертава, че заедно с първата дама Джил Байдън са съкрушени от новината за атаката, съобщи Би Би Си.

Джо Байдън е наредил и знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към загиналия полицай.

При нападението беше съобщено за мобилизиране на Националната гвардия и затваряне на улици в района. Работещите в Капитолия са били призовани да стоят далече от прозорци и да намерят безопасно място.

Смята се, че малко хора са били в сградата заради почивните дни около Великден.

Наскоро бяха свалени загражденията от външния периметър на Капитолия, но вътрешните останаха.

Засилените мерки за сигурност са в сила от щурма на Капитолия през януари от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп, припомня БНР.

При атаката стотици се сблъскаха с охраняващите, нахлуха в сградата и отправиха заплахи срещу законодателите. Един униформен загина в резултат на щурма, както и четирима други, които са участвали или са били в близост.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук