ШОКИРАЩО! Спомени за 1 юни: Смок едва не удушил малкия Стоичков!

0
1272

Буйният характер на футболната ни мегазвезда Христо Стоичков изкристализира още в детските му години. Емблематична е случката с детския тим на Марица по време на лагер.

След крос в гората момчетата от отбора се натъкнали на смок и започнали да го трепят с камъни. Ицо хвърлил последния, след което увил влечугото около врата си и гордо започнал да развява трофея, пише в. „Марица“.

Смокът обаче се оказал съвсем жив и изведнъж започнал да затяга примката си и да души клетия Христо. Наложило се треньорът Огнян Атанасов да помага и да спасява бъдещата Златна топка.

Беше капитан, но понеже се изявяваше като двойкаджия, му отнеха лентата, разказва съотборникът на Стоичков в детския тим на Марица – тогавашният вратар Николай Неделчев, който чрез сдружение Бъдеще за Локомотив успя да спаси черно-белите миналото лято.

Треньорът прецени, че капитанът трябва да е за пример и в училище, и я даде на Виктор Загоров. Ицо се разсърди. Сърдеше се, но бързо му минаваше. Още тогава прякорът му беше Кучето. Той единствен канеше целия отбор на рождения си ден – без хора от училище или от махалата. Живееше в една къщурка срещу гробищата на Рогошко шосе. Бедни хора – майка му чистачка, баща му шофьор. Но бяха много сърдечни, спомня си Неделчев./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук