ШОК ВЪВ ВИДИНСКО! Ченгета спряха кола за проверка, откриха труп на пешеходка

0
1601

Пътни полицаи са открили труп в лек автомобил БМВ, спрян за рутинна проверка вчера. Оказало се, че тялото е било на пешеходка, убита на пътя във Видинско малко по-рано същия ден, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Кървавият инцидент е станал около 13 часа на улица „В. Терешкова“ в Арчар. Беемвето изхвърчало от пътното платно в ляво по посока на движение и помел движеща се в близост до ограда на частен имот 67-годишна пешеходка.

Паникьосаният шофьор – 44-годишен жител на Арчар с инициали К.А., натоварил жената в колата си и отпрашил към Видин. На международен път Е-79 към областния град той е спрян за проверка от служителите на реда. Шокът на униформените бил голям, когато на задната седалка видели безжизненото тяло на възрастната жена. На ченгетата шофьорът обяснил, че е качил жената, докато все още е била жива, и бързал, за да я откара в болница. По пътя към Видин обаче тя издъхнала.

Справка в масивите на КАТ показала, че К.А. нямал свидетелство за управление на МПС. На всичкото отгоре той седнал зад волана след употреба на алкохол. Проба с дрегер отчела концентрация от 1.04 промила в издишания от него въздух.

Шофьорът е задържан за 24 часа, а тялото е откарано за аутопсия във видинската болница. Ченгетата са извършили два огледа – на местопроизшествието и на автомобила, с който била блъсната жената. Колата е иззета за автотехническа експертиза.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук