COVID-19 погуби вдъхновяващата художничка Лора Янева

0
2842

Тя е родилката от Бургас, на която се наложи да направят спешно секцио в шестия месец

Бургаското изкуство изгуби една от най-ярките си личности. Вдъхновяващата художничка Лора Янева почина снощи след кратко боледуване от COVID-19 в бургаска болница. Лора си отиде от този свят едва на 36 години. Тя е младата майка, за която здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че е в тежко състояние в COVID отделение.

По информацията на Флагман.бг тя е приета по спешност на 21 март. Преди това се е грижела за болната си майка, също заразена с коронавируса.

Лора е хоспитализирана в шестия месец от бременността си.

Още в първите дни състоянието й обаче рязко се влошило. Наложило се спешно секцио, за да бъде спасено детенцето й.

Момченцето е изродено в 26-тата седмица и за него в момента се грижат наотнатолози. То е в добро общо състояние, но за съжаление майка му загуби битката за живота.

Трагедията за семейството е огромна, тъй като преди по-малко от година Лора роди здраво дете, което внезапно почина в третия месец.

Тя и съпруга й Мирослав събраха сили да си стъпят на кракта и да продължат живота си и малко по-късно семейството отново имаше повод за радост, тъй като Лора отново бе бременна.

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни каузи. Тя твореше и помагаше с организацията на изложби на деца с увреждания.

Лора бе изключително вдъхновяваща личност, която оставя ярка следа след себе си.

„Момичето с широката усмивка и голямо сърце – слънчевата Лора Янева – отлетя към слънцето. Прекрасната художничка оставя невероятни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Липсваш ни много! Съболезнования и сили на семейството”, написа във фейсбук профила си кметът на Бургас Димитър Николов.

Все още не са ясни датата и часът на поклонението.

Флагман.БГ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук