Златна спецакция скова Варна! ГДБОП откри 14-килограмово мистериозно имане! Сензационни СНИМКИ

0
215

Предоставените документи за произход на бижутата са с давност отпреди преди около 30 години – според тях златните накити са придобити през годините 1995 г., 1996 г., 2002 г., 2007 г.

„ГДБОП разследва контрабанда на злато във Варна. Действията на полицията са под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. 

Целта на разследването е да се установи произходът на златни накити, предлагани в специализиран магазин в града“, оповести на брифинг във Варна ръководителят на отдел Североизточен при ГДБОП –  комисар Деан Горанов.

Акцията е проведена  в петък – 9 декември. Процесуалните действия са извършени при неотложност, след  получен сигнал.

Стоката /около 14 кг/ е иззета, за да бъде проверено наличието на всички държавни марки, изискуеми от специална наредба за ювелирни изделия от благороден метал с търговска цел.

По време на полицейските действия на място в търговския обект са установени мъж и жена /на 41 и 42-годишна възраст/ – собственици на търговския обект и дружеството, за които има данни, че са съпричастни към извършването на престъпните действия. До момента двамата нямат криминални прояви.

Зам.-окръжния прокурор на Варна Радослав Лазаров изрази притеснение, че предоставените им документи за произход са с давност отпреди преди около 30 години – според тях златните накити са придобити през годините 1995 г., 1996 г., 2002 г., 2007 г. Предстои установяване дали се касае наистина за благороден метал или имитация на такъв.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук