ИЗВЪНРЕДНО! Тодор Стефанов „Дейли Прес“: Аз съм журналист. Не ме интересува дали политиците или заинтересовани лица се сърдят

0
Журналиста Тодор Стефанов

Тодор Стефанов от „Дейли Прес“ и вестник „Топ Преса“ бе отличен като „Добър човек” за „Най-добър журналистически материал/кампания, свързани с правото на достъп до информация за деца в институции”.

Честито, Тедии!

„Добър човек” е изключително престижна награда за мен. Тя тежи заради дома за деца в София, която я присъжда, и заради хората, които са я получавали досега през годините. Все колеги, които малко или много са успели да направят обществото добро. Щастлив съм, че бе присъдена и на мен. Благодаря и на колегите ми, и на моят шеф Веселин Стаменов, който ми даде пълен достъп и поводи да питам, разбира се (смее се).

За какво подаде първото си заявление за достъп до информация за деца в инистиуция?

МВР бе първата институция, от  която потърсих информация. Беше след публикациите на моите колеги от „ПИК” и „BNews.bg” за едно пребито дете в дом за деца в София. Веднага след това попитах за насилието от периода нататък, който колегите нямаше как да обхванат в материалите си.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.