Кошмар във Варна: Секти атакуват училища с плакати (СНИМКИ)

0
1465

Снимки: moreto.net

Плакати с религиозно звучене и съмнителни призиви агитират от електрически табла и стените около варненски училища, алармира електронното издание moreto.net. На броени метри от школскитe дворове, стотици деца и младежи могат да прочетат странни послания, едно от които призовава и предупреждава „Не бъдете вербувани, ще отидете в пъкъла на вечни мъки!“. 

Част от афишите съдържат цитати от библията, други пък – рефрени от песни на популярни сред тийнейджърите изпълнители като Криско, Павел и Венци Венц. Освен цитатите, на някои от плакатите има и черно-бели сатанински изображения, коментират наши читатели, които са срещали подобни сектантски послания. Те посочват, че един от районите с най-голяма концентрация на подобни пропагандни материали, са уличките около Руското училище и храмът „Света Петка“ в центъра на Варна.

Плакати има и до училище „Васил Априлов“, както и на бул. „Цар Освободител“, срещу АГ-болницата, твърдят те. „Как стана така, бейби? Питат от друг плакат и обясняват, че песента е предназначена да се слуша в пъкъла. „Жега е до теб, сърцето ти е лед, дали това е висока температура, или кошмари?“, пише на следващ агитационен материал. В друг вариант на афишите се пита „Какъв е договорът и с кого е сключен? Още не знам дали обичаш да ме боли. В хладилната камера ще ти пеем „Ледено момиче“.

В РИО във Варна нямат информация за разпространението на подобни плакати около училищните дворове, като шефката на инспектората Венцеслава Генова коментира, че досега никой не е подавал подобен сигнал. В местната структура на МОН не са постъпвали и скорошни оплаквания за емисари на секти, които да се опитват да агитират сред учениците. След сигнал пък директорът на VIII СОУПЧЕ „А.С. Пушкин“, т.нар. Руското училище във Варна, Светлан Илиев, разпореди плакатите около училището веднага да бъдат премахнати.

Подобна улична агитация с разлепени по стените плакати, носещи подобно съдържание във Варна има още от 2008 година насам, коментират местните. Листовки дори бяха пъхани в пощенските кутии и под праговете на вратите на хората. Други се оплакваха, че емисари на сектите им досаждат по централните улици, като им пъхат листовки в ръцете и ги плашат със Страшния съд. В тях се обяснявало „Не участвайте в театъра на Антихриста. В учението на Св. Църква е изяснено усещането на душата, която се мъчи в пъкъла – огън, който те гори, но не те сгрява. Едновременно се печеш и мръзнеш вътрешно от студ, предобраз на което състояние в сегашния живот е треската, високата температура. Но там ще е нетърпимо и вечно!“

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук