Политическа бомба

0
160

НФСБ продължава напред с името Силна България, а Валери Симеонов бе изместен като председател от Борис Ячев

Борис Ячев е новият председател на Националния фронт за спасение на България, реши конгресът на родолюбивата партия, провел се в събота в Златоград. Заместникът на Валери Симеонов получи подкрепата на делегатите като човек със сериозен политически опит, депутат в три Парламента, последователен в работата си, участвал във всички успешни битки на НФСБ. 

Конгресът уважи желанието на досегашния лидер Валери Симеонов да се оттегли, след като единодушно прие обстойния му отчет за работата на ръководството на НФСБ, на народните представители на партията в 44-то Народно събрание и представителите й в изпълнителната власт.

„Когато влязохме в управлението минималната пенсия беше 164 лв. Трудно, но упорито за 4 години мандат, въпреки съпротивата на ГЕРБ успяхме да изпълним обещаното пред нашите избиратели минималната пенсия да стане 300 лв.“, посочи Валери Симеонови.

Той отчете сериозната работа по изграждането на оградата по границата с Турция, което не позволи България да бъде залята от мигранти и показа пред европейските ни партньори как трябва да бъде защитавана външна граница на ЕС.

Симеонов представи и конкретните резултати от тежката битка, която той и колегите му депутати в 44 НС подеха срещу олигарси, картели и мутри като успяха да ограничат хазартната зависимост, да спрат шумовия терор, да спасят хиляди малки бизнеси от фалит.

НФСБ предложи и извоюва едни от най-навременните и ефективни мерки в борбата срещу пандемията през последните две години, работихме усилено и за създаването на нормални условия за работа на туризма – един от най-пострадалите от Ковид-кризата сектори, отчете още Валери Симеонов.

Той представи пред делегатите и дългогодишната упорита работа в подкрепа на нашите сънародници зад граница – общностите ни в Унгария, Украйна, Западните покрайнини.

НФСБ продължава напред с името Силна България, реши конгресът. Партията ще надгражда работата си като съвременна и модерна патриотична сила, която да предлага ефективни политики както в отстояването на националния интерес, така и в подкрепа на българските граждани.

Млади хора и нови лица влизат в ръководството на Силна България, но формацията запазва и приемствеността си с НФСБ, стана ясно при избора. Делегатите преизбраха досегашния заместник-председател Данчо Хаджиев, управител на телевизия СКАТ. Областният координатор за София Венера Тодорова бе избрана за заместник-председател като човек, който активно работи със структурите във важния за страната регион. Трети заместник на Борис Ячев стана депутатът в 43 и 44 НС, и юрист Христиан Митев.

Младо попълнение влезе и в Националния политически съвет – бизнесменът Петко Събев, преподавателят Росен Цветков и журналистът Венцислав Тоцев.

За председател на Националната контролна комисия бе избран депутатът от Сливен в 43 и 44 НС Петър Петров.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук