Превозвачи организират мащабен протест в Брюксел

Какви са исканията им?

0
1498

Браншовите сдружения в сектор „Автомобилен транспорт“ направиха спешна работна среща в София във връзка с организирането и провеждането на международния протест на превозвачите на 10 януари в Брюксел.

„Срещата е по инициатива на транспортния бизнес – за първи път български бизнес ще протестира в Брюксел“, каза след срещата на журналисти Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на българските превозвачи. „Следващите дни и седмици ще са ключови за този бранш. Това е национална кауза и национален интерес. Трябва да направим всичко възможно лобистките текстове да не унищожат този печеливш бизнес“, заяви Арабаджиев.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, определи днешната среща като уникална. „Днес заедно бяхме представители на изпълнителна власт, евродепутати и представители на транспортния бранш , който е значим за икономиката на страната“, уточни той.

„Имаме проактивно поведение, защото набелязахме мерки, които са отвъд гласуването на текстовете в Европарламанта. Като представители на изпълнителната власт и народните представители ще положат усилия да блокираме тези текстове. Срещу нас има доста неясно мнозинство, което трябва да бъде добре информирано за последствията за страните от периферията на Европа. Въвеждат се дискриминационни и непропорционални правила, които са прецедент в европейското законодателство и нарушават правилата за работа на Общия пазар“, посочи Росен Желязков.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук