ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Валери Симеонов няма нужда от подкрепящи митинги (ОБЗОР)

Самият Симеонов не е изненадан от искането на Волен Сидеров

0
18225

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Министерски съвет (МС)

Вицепремиерът Валери Симеонов отправи молба утре да не се провежда митинг в негова подкрепа.

Той не усеща нужда от такива демонстрации и то със средства, които не приема.

Аз се чувствам достатъчно уверен и убеден в това, което казвам, заяви Валери Симеонов и обясни, че не смята, че трябва да се оказва натиск, коалиционен и обществен и то със средства, които лично не приема.

Аз твърдя, че изговарям истината и ще продължа да го правя, отсече Симеонов.

Поводът вицепремиерът да настоява, че изговаря истината, е общественото недоволство, което предизвика с оценката си за протестиращите майки на деца с увреждания. Вчера се състоя многочасов протест под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Това е повод неговата оставка да поиска и коалиционния му партньор Волен Сидеров, но и БСП, като според Корнелия Нинова ако Симеонов не подаде оставка, то цялото правителство трябва да си ходи.

Премиерът Бойко Борисов вече се извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов.

От друга страна искането на Волен Сидеров не е за първи път, като от месеци наред напрежението между партньорите в малката коалиция непрекъснато се повишава. По-късно днес се очаква среща между лидерите на патриотите, от която до голяма степен ще зависи съдбата на правителството Борисов 3.

Самият Симеонов не е изненадан от искането на Волен Сидеров.

Какво да коментирам, не вярвам някой да е изненадан, аз не бях„, отговори на журналистически въпрос за колизията между него и Сидеров. Симеонов анонсира срещата на тримата лидери по-късно днес и се обърна към журналистите в МС с ироничното пожелание да се представят изхода от нея като „благоразположени колеги, усмивки, цветя и рози“.

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов е на мнение, че правителството би могло да продължи да съществува, дори и да му се поиска оставката, тъй като неговата фигура не била чак толкова значима. По думите му неговата смърт не може да се предотвати с контрапротести.

„Не мога да приема социални оценки от всякакви посоки – отгоре-отдолу, отляво или отдясно. Аз си имам собствено мнение и говоря истината такава, каквато е, така че няма какво повече да кажа“, даде да се разбере вицепремиерът.

Симеонов заяви, че днес не е разговарял с никого – нито с партньорите си, нито с премиера.

Той опроверга появила се информация, че синът му давал изявления в медиите.

Симеонов изказа и благодарност към подкрепилите го организации – търговци и превозвачи на горива, Българска домашна ракия, фермерите в България, КРИБ, работодателските организации, автомобилни фирми, Съюза за стопанска инициатива, „За да останат хора в България“ и др. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук