понеделник, април 29, 2024
Google search engine
дом Власт и държава ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Каракачанов не иска да е повече синя каска (ОБЗОР)

ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Каракачанов не иска да е повече синя каска (ОБЗОР)

0
5402

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Военният министър Красимир Каракачанов коментира, че година и половина се е правил синя каска, опитвал се да балансира между настроенията в коалицията, но сега вече „губим много време“.

Вместо да се занимаваме по темата с битовата и циганската престъпност, нелегална миграция и демографската криза, ние си губим времето и се занимаваме с глупости, възнегодува лидерът на ВМРО.

Повод за думите му е исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, който преди седмица – на 16 октомври, в коментар за Закона за хората нарече майките на деца с увреждания „група кресливи жени“.

Дни след това оставката на Симеонов бе поискана от БСП, а премиерът Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер, а опозиционният лидер Корнелия Нинова заяви желание да си тръгне или Симеонов, или цялото правителство.

Каракачанов се закани, че няма „да го играе повече като синя каска“. Припомняме, метафората за синята каска всъщност не е метафора, а идва от снимка на Каракачанов, разпространена от шефа на пресцентъра на МС Севдалина Арнаудова от поредния коалиционен съвет, на който управляващите оправяха отношенията си.

„Ако някой иска да се кара, нека го прави, но ако някой иска да работим – добре. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия“, отсече Каракачанов.

Каракачанов не отговори на въпрос дали има вариант за заместник на Валери Симеонов, ако той подаде оставката.

Според военния министър обаче правителството не трябва да пада. Като гледам как всички ме сочат мен, какво мислите, че бих направил – да падне или да остане? Валери Симеонов бил казал, че аз трябва да отговоря, лидерът на БСП Корнелия Нинов била казала същото, коментира Каракачанов.

Относно исканията на майките на деца с увреждания, Каракачанов отбеляза, че правителството е направило много за майките, като от следващата година ще получат 150 милиона – Ако на него му дадат 150 милиона лева, щял да бъде много радостен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук