сряда, май 15, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Борисов отчете успехите на европредседателството в НС

Борисов отчете успехите на европредседателството в НС

0
7512

С книжки премиерът Бойко Борисов и правителството отчетоха българското председателство на Съвета на ЕС. Те бяха раздадени на депутатите.

Министър-председателят отчете професионализъм и отговорност към европейската кауза. По думите му Европредседателството е било изпитание за европейската идентичност.

Организирахме задълбочен обмен на мнения, изтъкна той, визирайки дебатите за новата финансова рамка на общността. Постигнали сме много неща за младите хора, за иновациите и екологията. Успехи и в сферата на отбраната и постижения в областта на енергетиката, стана ясно още от отчета на Борисов.

Той е доволен, че сме поставили на високо ниво темата за двойните стандарти в храните, като посочи, че всички сме равноправни европейски граждани. Успехи има и в сферата на социалната сигурност.

Според него има напредък в областта на миграцията. Темата за миграцията и охраната на външните граници на ЕС остава трудна, обясни премиерът. Бойко Борисов е доволен, че са подкрепени усилията ни за интеграцията на Западните Балкани в европейското семейство. Да не изпускаме историческия шанс, който имахме, призова още той.

Премиерът благодари на всички българи, работили в София и Брюксел, за положените усилия и проявения професионализъм.

За отчета на премиера в пленарна зала дойдоха министрите от кабинета Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Емил Караниколов, Нено Димов и др. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук