Ванга: Аз на трупове не гледам!

0
1911

Ванга отпратила двама мъже, които часове по-късно изгорели в колата си

Пророчицата не обичала да говори за но понякога предупреждавала за нея

Най-известният бъл­гарски пророк, на­ричан Балканският Нострадамус – Ванга, не обичала да говори за смърт, но понякога пре­дупреждавала, че на ня­кой човек му идва краят на земния път. Така тя предупредила брат си да не ходи партизанин, защото ще загине на 23 години. Предупредила и съпруга си за настъпва­щия му край, но и той като брата не я послушал и умрял.

Архитект от Велико Търново разказва подобна история с пророчицата. Виктор бил млад, току-що се уволнил от казармата. У дома все имало проблеми с пари и болести. И въпреки че ро­дителите не му разрешили, Виктор се за­пътил към Петрич.

Стигнал София, но се оказало, че изпуснал влака за Петрич. По ня­каква случайност чул два­ма мъже до една стара „Пада“ да си говорят, че трябва да стигнат навре­ме при Ванга.

Престрашил се и ги попитал дали не биха го закарали и него защото и той отивал при пророчицата. Мъжете се съгласили и така трима­та стигнали до вратата на Ванга в Петрич, където се виела дълга опашка. Наредили се тримата на опашката и зачакали като десетките други хора от цяла България. По едно време Виктор изненада­но чул името си. Ванга го викала да отиде при нея. Тогава тя приемала в градината на къщата си. С Виктор тръгнали и двамата мъже, които го докарали от София. Ван­га не ги видяла, но гнев­но махнала към тях с ръка и казала: „Аз на трупове не гледам“. „Ама какви трупове, ние сме си живи и здрави, при теб дойдохме“, отвърнал шофьор­ът. Но Ванга повторила: „Аз на трупове не гледам“ и приела само Виктор.

Когато той излязъл от схлупената къщурка на пророчицата, видял, че двамата мъже се въртят около колата си и нещо си говорят. Отишъл при тях и те му предложили да го върнат обратно в София, защото се били отказали да влизат при Ванга. Тримата се върна­ли в столицата и Виктор слязъл на жп гарата, за да се .качи на влака за Велико Търново. Но още не влязъл в гарата, чул страхотен тътен. Обърнал се и видял, че колата, с която отишъл и се върнал

от Петрич, е цялата в пла­мъци. Втурнал се към нея, но други хора го спрели. Скоро дошли пожарна и милиция. Вътре изгорели и двамата мъже, които му помогнали с пътя.

По-късно Виктор раз­брал, че ладата гръмнала заради техническа неиз­правност. Оказало се, че Ванга била видяла точноши трагедия и затова казала, че на трупове не гледа. Тя ня­мала никакви сили да предотврати трагедията и затова не се намесила. Виктор ходил още веднъж при нея и се кълне, че бла­годарение на съветите й в неговия дом се върнало щастието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук