Виаграта стана на 20 години

0
1419

Преди 20 г. малко синьо хапче с името „Виагра“ предизвика промяна в културата на Америка, превръщайки отново секса във възможност за милиони възрастни мъже и превръщайки дотогава забранената тема за импотентността във всекидневна дискусия. Докато революцията в сексуалното усъвършенстване доведе до изгрев в сексуалния живот на много двойки, до голяма степен все още оставя встрани жените, които все още се борят с дисфункция и загуба на либидото с течение на времето. Те все още трябва да се възползват едва ли не от магия, за да се върнат обратно към моженето, казват експерти.

Около 65 милиона рецепти са изпълнени в световен мащаб за хитовото лекарство на „Пфайзер“, одобрено от Американската администрация по храните и лекарствата (АХЛ) на 27 март 1998 г.

„Виагра“ първоначално се разработва като лекарство, предназначено за лечение на високо кръвно налягане и стенокардия. Но в началото на 90-те години на миналия век мъжете, участвали в ранните клинични изпитвания, открили, че основният ефект е подобряване на ерекцията им, като увеличава притока на кръв към пениса. Въпреки цялата си популярност, все още има неразбиране за „Виагра“ .

През 2015 г. АХЛ одобри хапче, наречено „Ади“, което беше представено в медиите като „женската „Виагра““ и беше рекламирано като първото хапче за повишаване на либидото за жени, които изпитват загуба на интерес към секса. Хапчето беше спорно от самото начало. Един вид антидепресант, жените бяха предупредени да не го ,употребяват заедно с алкохол. То също така струваше стотици долари и криеше риска от големи странични ефекти като гадене, повръщане и мисли за самоубийство.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук