Гол луд изскача пред обитателите на дом за стари хора

0
926

Атанас ги тормози от години, поливал стълбите с вода, за да се заледят и някой да падне

На принудително лечение в психиатрията в Кърджали е изпратен 67-годишен мъж, който от години тормози старците в дома за възрастни хора в село Фатово.

Атанас Ч. от смолянското село Фатово бил ерген и от няколко години е настанен в дома за стари хора в селото, където всеки ден притеснявал останалите 81 старци и 40 души персонал.

От дома му уредили пенсия, добавки, безплатна операция на очите. Въпреки това редовно обиждаше и тормозеше хората всеки ден, а не можехме да го пратим на преглед, защото отказваше какъвто и да е лекар, разказват запознати със случая.

Мъжът се събличал редовно гол, поливал вода по стълбите, за да се заледят и да падне някой, чупил телевизори и шкафове, махал дръжки на врати, размазвал нечистотии по стените, отказвал да се къпе, редовно бягал и се връщал с въшки, бълхи и краста, просел по улиците на Смолян, събличал се гол на бензиностанции и в заведения в областния град.

След десетки жалби от пенсионерски клубове, заведения, персонал и обитатели на дома поискали чрез съда да бъде принудително лекуван, тъй като всеки опит да го заведат на лекар се проваля.

Освидетелстван е в психодиспансера в Смолян с личностно разстройство и начална личностна деградация по алкохолен тип.

Изпратен е за принудително лечение за три месеца.

Преди време имаше оплаквания от тормоз и сигнали за стрелба в дома за стари хора в Сливен. Заподозрян за стрелбата беше 90-годишният Георги Желев. Тогава хората твърдяха, че той е опасен.

„Не само мен ме е страх, страх ги е всички. Всяка е нагрубил. В стола веднъж ми посегна с бастун. Този човек не е за тук, постоянно е пиян и май има нещо откачено оплакваха се обитателите на дома.

Възрастните обитатели на дома си спомниха как Георги е нападнал в коридора 85-годишния дядо Иван. След удар с бастун старецът лежал в болница с девет шева на главата.

„Какво да ви кажа, като ви казах още в началото, че пищов съм имал, гърмял съм, по корема съм ги удрял… Нищо не е вярно”, твърдеше тогава обаче Георги Желев./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук