ГОРЕЩ СКАНДАЛ! РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙЛИ ПРЕС ВИЖТЕ НОВИТЕ ЦАРЕ НА ДРОГАТА В СОФИЯ!

0
4559

В момента наблюдаваме преразпределяне на наркопазара в София, каза неотдавна Слави Ангелов, разследващ журналист.

Старите босове в престъпния свят – Златко Баретата, Маргините, Тако – някои от тях влязоха в ареста, заминаха в чужбина или просто се оттеглиха от пазара. В момента има нови босове, сред тях е Ицо Байков, който държи около десет квартала на територията на софийското Шесто РПУ, обясни Ангелов.bajkow

Новите босове са родени след 1980 година и са съвсем различни като стил на работа.

В психологически план старите наркобосове бяха израснали в съвсем различен режим, повечето бяха бивши спортисти и до известна степен дори беше възможно да се контролират. Новите шефове са много безскрупулни, топят се, дават информация един срещу друг и това е начинът да завладеят нови територии, коментира журналистът.

По думите му сега го няма монополът, а до преди 4-5 години нещата в София са били ясни – „имаше една фирма на Златко Баретата и един Таки”. В момента столицата е парцелирана на стотици райони. Босовете в настоящето са индивидуалисти, те много трудно биха се консолидирали, обобщава още Слави Ангелов.01

Станислав Ангелов – Сиси, прочул се със серия от убийства над длъжници, както и като основен свидетел срещу бандата на бай Васо „Килърите 3”, върти солиден бизнес с дрога зад стените на Софийския затвор. Преди дни за наркодейността на Сиси, описана в пресата преди повече от година, алармира и Мартин Николов – Джоркаеф, арестуван като част от пернишката банда „Килърите 3”.

В интервю в предаването на Люба Кулезич „На светло” по Нова тв Мартин Николов предположи, че Сиси е натопил пред ченгетата съгражданите си от Перник, за да бъде преместен в Софийския затвор от пандиза в Бобов дол, тъй като в централния дранголник в столицата се вадели много по-добри пари от наркотици.

Какви точно са мотивите на Станислав Ангелов – Сиси да сътрудничи на ченгетата за разбиването на „Килърите 3”, остава загадка, но лишени от свобода разкриват в детайли наркобизнеса на пернишкия Чекатило зад стените на пандиза.

В Софийския затвор серийният убиец Сиси е част от наркобандата на Марио Пеев – Щайгата, която след излизането на Любомир Костадинов – Младежа се е утвърдила като най-солидната група за разпространение на наркотици. Марио Щайгата нашумя като физическия екзекутор на Георги Стоев, макар това убийство да не бе доказано. Бандитът обаче лежи за друга екзекуция – тази на приятелката си Красимира. Щайгата беше разследван и като убиец на митничарката Шинка Манова.

Чистата печалба от дрогата е около 40-50 000 лева на месец, като Марио Щайгата и Сиси делят по равно, след като се разплатят с дилърите си. За тях работят четирима пласьори.

Весо продава на 8-и и 11-и отряд, Митко Лазаров – Караманеца пласира наркотици от 1-и до 5-и отряд, а Бубо и Горилата отговарят за другите отряди”, обясняват останалите лишени от свобода.

Наркотиците влизат в Софийския затвор заедно със зеленчуците. „Микробусът, който носи храна, е разтоварван от отговорниците по кухня, а един измежду Бубо и Караманеца винаги е сред товарачите. Наркотиците се закачат под шасито на микробуса с лейкопласт – става въпрос за хероин, амфетамин и малки количества кокаин. След това дрогата се предоставя на Сиси и Щайгата, които я укриват не в килиите си, а в Клуба по интереси към Софийския затвор.

Mario-Peev-Shtaigata-1Достъпът до клуба се осигурява от Щайгата, който се е писал художник и дори участва в няколко изложби, организирани от управата на пандиза”, разкриват пред журналисти редови пандизчии.

Интересен детайл от наркодейността на Сиси и Марио Щайгата е, че парите за дрога се събират извън стените на затвора, където финикийските знаци са забранени. „Когато натрупаш над 100 лева от наркотици, трябва да си платиш. Твой близък се среща в София с приятелката на Марио Щайгата или пък с човек, приближен до Сиси и плаща борча. Няма вариант да не си платиш, защото рискуваш да те пребият…”, обясняват затворници.

Как действал известният масов убиец?

Всичко започнало от крупна сума пари от дрога, която била дадена на Сиси да я пази. Предприемчивият мъж обаче решил да я „завърти” и така да си докара допълнителни приходи. Основни негови клиенти естествено станали представители на пернишкия ъндърграунд. С парите, отпускани срещу безбожна лихва, те финансирали собствените си сенчести бизнеси. Предполага се, че инвестициите им са били основно в областта на дрогата и хазарта.

Сиси добре осъзнавал, че подобна клиентела често е склонна да „забравя” за дълговете си, и решил да се подсигури. Срещу всеки заем той искал обезпечение – заем срещу имот. Така желаещите кредит получавали сумата само срещу фиктивен договор за покупко-продажба на имот. Говори се, че при Сиси заем от 15 000 евро се погасявал с 60 000 евро. Тлъстата печалба обаче се видяла недостатъчна на новоизпечения „банкер”, особено след като в джоба си имал договорите за десетки апетитни имоти. Единственият проблем били реалните им собственици, които успели да погасят дълговете си и искали фалшивите договори на името на Методиев да бъдат скъсани на две. Вместо да анулира контрактите, Станислав действал по схемата „Няма го човека, няма го проблема” и бившите длъжници получавали куршум и плитък гроб. Смята се, че обвиняемите за „Килърите 3” са били замесени и са продължили да практикуват същата схема. Те обаче се поучили от горчивия опит на Сиси и не посягали към имоти, за да не може нищо да свърже жертвите им с тях.

Обвинителите не отричат, че Сиси и другият им основен свидетел Николай Николов-Шатката са били част от организацията, за чиито мозък бе обявен бащата на Райко Арарски-Райко Кръвта Васил Василев-Бай Васо. Райко Кръвта бе застрелян през есента на 2005 г. Твърди се, че тогава Бай Васо поел бизнеса на сина си.

Въпреки че разполагат със сериозна улика – останките на убития по заповед на Бай Васо Теодор Неофитов-Ханс, за когото се твърди, че бил един от „наказаните” лихвари, разследващите много трудно ще разплетат пернишкия пъзел. Още по-трудно ще им е да навържат към групата „студените досиета” на крупни подземни босове като Георги Илиев въпреки очевидните допирни точки между няколко екзекуции, прогнозират запознати. От прокуратурата категорично отричат да са предлагали на Сиси и на Шатката индулгенция срещу показания. Те обаче не дават смислен отговор на въпроса защо двамата затворници са решили да „пропеят” след няколко години зад решетките.

Най-известните наркобосове на столицата са Христо Ширев-Ицо Боксъора, Ицо Байков и Габриел Боцев-Жабата. Ицо Боксъора е сочен за наследник на Таки и бе спипан при акцията „Пролетно почистване” на полицията заедно с 8 негови  верни пласъора на дрога. Последен към наркобосовете се присъедини гаджето на Мария Велкова-Христо Байков.

Последният според МВР  ръководи наркобизнеса в богаташките райони в полите на Витоша и част от централната част на София.  Ицо обаче попадна на топло, защото изнудвал архитекта на любовницата си Мария Велкова. Според източници от панделата Жабата, Боксъора и Байков бързо се спогодили  и много се забавлявали заедно. „Тримата мускетари” с охота споделяли баровските си колети, които получавали от близките си и обсъждали доброто старо време, когато с мръсна газ фучали из София,  и се наслаждавали на ласките на моделките.

Единственото притеснение за 3-та наркобоса идвало от  СРС-та в килията, затова ако говорели нещо  по бизнес тримцата като влюбени гълъбчета си шепнели на ушенце. Друг голям кахър на вип съквартирантите бил фактът, че нямали 4-ти играч за белот. Жабата много искал да приюти брат си Виктор Боцев при тях,  но за съжаление този път закона се оказал лош и не разрешавал двама обвиняеми по едно също дело, както е в техния случай, да делят обща клетка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук