Граничен полицай на съд за двама убити

0
897

Микробусът на кюстендилската „Гранична полиция“ се преобърнал по таван след удар в задницата на товарния Камаз.

Окръжна прокуратура – Сливен повдигна обвинение срещу граничен полицай за допусната тежка пътна катастрофа, при която по непредпазливост са загинали двама служители.

Емил Ангелов от Кюстендил ще отговаря пред Темида за това че на 14 май 2015 г. около 15,00 часа по трасето на автомагистрала Тракия , в землището на Нова Загора при управление на микробус „Мерцедес“ е нарушил правилата за движение като се е предвижвал с несъобразена скорост. Ангелов е бил зад волана на микробус, собственост на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Кюстендил.

В колата са били общо 7 завръщащи се от командировка на зелената граница негови колеги.

Водачът на буса го блъснал при опит да изпревари в задницата на камион Камаз, който е излетял извън трасето, а леката машина се обърнала по таван. На място загинаха Венцислав Доганов /46/и Йордан Ашиков /35/ от граничния участък в село Ваксево, Кюстендилско, а петима техни колеги на различна възраст бяха откарани с линейки в старозагорската МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“, където са били настанени за лечение в клиниките по гръдна хирургия, ортопедия и неврохирургия.Първото заседание по делото е насрочено за 30 март./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук