ДЕЙЛИ ПРЕС ПО СЛЕДИТЕ НА : ДРАМИТЕ В ЖИВОТА НА КЕВОРК КЕВОРКЯН

0
8517

Темата за драмите в живота на Кеворкян отдавна буди медиен интерес, не само защото той е популярна личност, а защото в личната му история се съзират някои фатални повторения. И двете любими жени на звездата умират от лекарска грешка.

джениВанга му предрекла, че няма да е сам на смъртния си одър. „Ванга ми предсказа, че ще умра при жена си, а на мен и двете ми съпруги вече са мъртви”, споделя телевизионният журналист Кеворк Кеворкян. С това той индиректно заявява, че е орисан да си търси трета жена години след кончината на любимата му втора половинка Надежда Дженева – Джени. „Тогава бях там (при Ванга – б.р.) с Джени, ние бяхме приятели още, но аз бях женен за Гинка, която също така доста нелепо почина – спомня си журналистът.- И винаги съм казвал – абе, какво искаше да каже тя”. Изводът е ясен – на смъртния си одър Кево ще има жена до себе си. Въпросът е коя? Дали пък с това откровение пред тв аудиторията хитрият арменец не дава аванс на всички свои обожателки да се пробват да грабнат сърцето му?кеворк кеворкян Преди години Невена Коканова го завела при петричката пророчица, защото Кеворкян и неговата „Всяка неделя” били свалени от екран, та дано Ванга познае ще се оправят ли нещата. Кеворк си спомня днес, че вместо да се възползва от шанса да се докосне до пророчицата, се държал като журналист на интервю. Ванга го загърбила, но по едно време внезапно изтърсила: „Ти ке стоиш още десет години в телевизията!” Чак след десет години, когато напуснал, Кеворкян се сетил, че Ванга познала абсолютно точно. И изведнъж се запитал – ами тя тогава му казала и съдбоносното: „Ти ке умреш при жена си!” Не за пръв път Кеворк Кеворкян публично оповестява недоумението си какво означава това. През януари 2008 г., в пристъп на човешка скръб по отишлата си преди две години негова съпруга Надежда Дженева и свързаните с това тягостни спомени и равносметки, журналистът тъжно отронва: „Излиза, че съм си един п…тьо! Ами и двете ми съпруги вече са мъртви, а пък аз се мотам наоколо…” Сякаш укорява себе си, че е допуснал толкова дълго време сърцето и леглото му да бъдат празни.27

През 1983 г. Кеворк Кеворкян се развежда с Гинка Керезова от Пазарджик, от която има син и дъщеря. Не след дълго при нелеп битов инцидент /падане от дърво/ Гинка умира, а обстоятелствата около смъртта й са неизяснени докрай.

Тя умира съвсем млада – на 40, след като нелепата злополука засяга гръбначния й стълб. Брала вишни в двора на майка си и паднала от дървото. Последвала операция, която уж приключила успешно, но скоро след нея жената умира, по време на сутрешния си тоалет. Лекарското заключение било белодробна емболия вследствие на падането. Никой не повдигнал въпроса, че тромбът, предизвикал белята, може да се е получил по време на самата операция.

По това време Гинка и Кеворк са отдавна разведени и журналистът живее с Надежда Дженева. Отношенията между бившите съпрузи обаче били добри.28

Децата отиват при баща си и при неговата втора жена. Тя се грижи за децата като за свои, но на свой ред умира в болница при загадъчни обстоятелства и противоречиви лекарски мнения. Смъртта на Джени покрусява Кеворк Кеворкян, променя го и за дълго той се затваря в себе си. Дори публично обвини докторите от ВМА, че са виновни за кончината на Джени.kevork-4

Гинка и Кеворк имали дълга любов, която започнала още в студентските им години. И двамата завършили право и имали любов близо 7 години, преди да се оженят през 1972 г. През 73-та се ражда дъщеря им Маргит, а на следващата – и синът Таквор. Семейството живее в разбирателство до 1981 година. Тогава Кеворкян подава молба за развод, който се решава де юре през 83-та с взаимно съгласие на двете страни.

Втората съпруга Надежда Дженева бе известен журналист още преди да влезе в предаването на Кеворк. По-късната й кариера в „Писма за Надежда” показа, че макар и да изглеждаше строга, тя е сърцат човек, който умее да приема чуждата болка като своя. Двамата се женят през 84-та в Пловдив, в компанията на знаменитости като Левчев и Дора Бонева.

Говори се, че тежка операция на Дженева в миналото я осакатява като жена и прави невъзможно двамата с Кево да скрепят връзката си и с деца. Малцина са знаели за здравословните проблеми на жената до него. Защото макар и добър журналист, Дженева неволно се скри в неговата сянка. Говори се, че е имала рак на щитовидната жлеза, но истинската диагноза се пази в тайна.29 Според лекари 4 месеца преди влизането й в Правителствена, Дженева е имала хеморагична диатеза – заболяване, при което не се съсирва кръвта и предизвиква повсеместни кръвоизливи. Грип провокирал утежняване на състоянието й. Кеворк споделил с близки приятели, че иска да отведе Джени на изследвания във Франкфурт при свой познат – изтъкнат професор по медицина. По документация, без да прегледа лично болната, този лекар уж препоръчал да се търси вирусна пневмония. Когато превеждат Дженева от Правителствена болница „Лозенец” във ВМА, за да й се прелее тромбоцитна маса, Кеворк още не си дава сметка, че известността и авторитетът на името му няма да я спасят. Като гръм от ясно небе се стоварва върху му неочакваната й смърт. Мъката му прераства във внезапна ярост към лекарите. Започва истинска война между двете болници, които поотделно се оневиняват за смъртта на Дженева. Според запознати е образувано следствие по случая още първата нощ след смъртта на пациентката. А още преди да се образува независима комисия по разследването на смъртта на Дженева, начело с проф. Стойчо Раданов, вдовецът Кеворкян излезе в медийното пространство с публичното обвинение, че смъртта на съпругата му е в резултат на лекарска грешка. Междувременно журналистът се обръща и към частни детективски агенции и обещава за скандални разкрития по случая награда от 30 000 лева. Появява се версия за изчезнали веществени доказателства за смъртта на Дженева. Следствието е прехвърлено от столична във военната следствена служба. Военният следовател, назначен там обаче не след дълго е преместен на работа в прокуратурата, а няколко дни по-късно умира от инфаркт.kevorkian_bulfoto1

Две години преди това Кеворк Кеворкян загубил и майка си. Преди кончината й купил апартамент до дома на сестра си в столичния ж.к. „Младост”. Там настанил тежкоболната си родителка. За нея, до смъртта й, се е грижила сестра му Сатеник. Тя е била медицински работник, сетне се е прехранвала в системата на търговията. Отгледала е сама дъщеря си Деница. Наследствения имот в Сливен е бил поделен от брат и сестра, без да се стига до караници. Двамата се уважавали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук