ЗАДАВА СЕ ГРЪМОВЕН СКАНДАЛ! Фирма, близка до Росен Плевнелиев, е нарочена да лапне обществена поръчка за 5 милиона лева!

1
1509

Голяма охранителна фирма, чийто лобист е президентът Росен Плевнелиев, е нарочена да спечели тлъста обществена поръчка за близо 5 милиона лева, научи ПИК.  Парите са по европейска програма.

Според запознати, процедурата по поръчката е абсолютно дискриминационна, тъй като по отношение на едно от конкретните изисквания към участниците в конкурса – внедрена система за опазване на околната среда, една-единствена фирма има такъв сертификат. И така по законен и правов ред тя ще спечели обществената поръчка.

Юристи твърдят, че такова изискване не е необходимо да присъства в условията за участие, тъй като дейността на охранителните фирми не влияе по никакъв начин на околната среда.

Друго дискриминационно изискване в конкурса, което силно ограничава шансовете на другите участници, е изискването за изпълнени договори през последните три години и обща работна площ на охраняваните обекти не по-малка от 35 000 кв. м. Нещо, което открито толерира големите за сметка на по-малките охранителни фирми.

Недоволни участници в конкурса припомнят, че въпросната фирма охранява все обекти, близки по някакъв начин с Росен Плевнелиев – Бизнес парк „Младост”, обекти в „София Тех парк” и „Резиденс парк”, където живее президентът. Според тях това обяснява дискриминационните условия в конкурса и предопределя предварително победителя.

1 коментар

  1. големи журналисти няма що – трудно ли е да проверите,че на тези изисквания отговарят две фирми – Кремък и СОТ 161.ми явно поръчката е направена за тях…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук